Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga 5. kolo - obhájce Geyzing přezimuje na posledním místě

publikováno 11.11.2014

Závěrečné podzimní kolo přineslo kvalitní fotbal ve všech zápasech z nichž poutal nejvíce pozornost duel dvou vedoucích celků. Himalaya hájila neporazitelnost na hřišti druhého Dikchu, a přestože dvakrát vedla, musela se nakonec spokojit s remízou. Výbornou úroveň mělo derby v Gangtoku, kde domácí Icemans potřebovali zabrat a odpoutat se od spodních příček tabulky. Sherpové však hráli velmi dobře a dokázali  v závěru vstřelit vítězný gól. Geyzing po postupu do čtvrtfinále Poháru FIFAC toužil uspět i na hřišti FC Gangtok, aby potvrdil návrat formy, jenže už po čtvrthodině domácí vedli o tři branky a utkání dovedli do vítězného konce. Geyzing tak přezimuje na posledním místě tabulky.

FC Gangtok - Geyzing Glaciers  4:2 (3:0)

Domácí hodně povzbudil rychlý vedoucí gól, který soupeře naopak hodně rozhodil. Po další minele v obraně zvýšil záhy T.R. Chepkoy na 2:0 a čtvrthodinovou mizérii mistra završil třetím gólem domácí Saikuri. Hra se sice postupně vyrovnala, ale útočná snaha hostí končila na domácí obraně, takže skóre i přes některé nadějné náznaky se do poločasu nezměnilo. Ve druhé půli hráči Geyzingu zlepšili přesnost přihrávek, ale k zakončení se dlouho nedostávali, až v 68. minutě využil přesný pas Namgyapy Ringla a snížil. Domácí, které výborně dirigoval Lompak, však snahu soupeře definitivně pohřbili na začátku poslední desetiminutovky, kdy po rychlém brejku do odkryté obrany podruhé skóroval T.R.Chepkoy a odměnil se tak trenérům za návrat do základní sestavy. Na vítězství FC už nic nezměnila ani branka Nyinchola z 88. minuty, když obloučkem zaskočil Mukerdjeeho.

Branky: 3. Lompak (Chotto) 1:0, 8. T.R. Chepkoy 2:0, 15. Saikuri (Lepkolakhyat) 3:0, 68. Ringla (Namgyapa) 3:1. 81. T.R. Chepkoy (Chotto) 4:1, 88. Nyinchol (Chakragurung) 4:2. Rozhodčí Khambe /0/, ŽK Ringdup, Riberi (GEY), 899 diváků.

Gangtok Icemans - Sherpa Club Gangtok  2:3 (1:1)

Icemans začali dobře, aktivně napadali, přesně kombinovali a soupeře brzy zatlačili. Z převahy se zrodil vedoucí gól ve 13. minutě, kdy Tripuri skvěle našel lépe postaveného Ruptsanga, který umístěnou střelou nedal Ganchhengovi šanci. Po chvilce promarnil velkou příležitost Šára, když v dobré pozici prováhal možnost zakončit a Zemek mu míč ukopl. Icemans pokračovali v náporu, ale další šance Šáry skončila jen na rukavicích dobře postaveného Ganchhenga. Sherpové se poprvé osmělili po půlhodině hry, kdy pronikl Kelekele do hloubi pokutového území, ale zpětnou přihrávku poslal nabíhající Phuncchog nad branku. Tento moment jako by změnil ráz utkání, hosté začali být mnohem aktivnější a najednou se začalo blýskat i před brankou domácích.Snaha Sherpů přinesla ovoce pět minut před koncem poločasu, kdy po rohovém kopu a několikrát odraženém míči se nejlépe orientoval Chombey a zblízka vyrovnal. Po změně stran opět udeřili hosté a opět dokázali ze zmatku před Lamachhem vytěžit gól, když se prosadil Phuncchog. Ten hýřil aktivitou, ukazoval se, dobře napadal a bylo vidět, že je po absenci v minulém kole hodně fotbalově hladový. Icemans přitvrdili, v krátké době inkasovali dvě žluté, ale bylo vidět, že utkání nemíní ztratit. Hra se tak přelévala na obě strany a diváci viděli výborný fotbal. V 71. minutě potáhl Nyingtam míč až k brankové čáře, dvakrát si vyměnil míč s Filipem Cvrkem, který se nakonec dostal až před Ganchhenga a falšovanou střelou vyrovnal. Oběma mužstvům ubývaly síly, ale deset minut před koncem domácí obrana nechala prostor nebezpečnému Kelekelemu, který našel nabíhajícího Nangapara, na jehož střelu o tyč byl Lamachhe krátký. Závěr už hosté ubojovali, Icemans na vyrovnání neměli síly. Obě mužstva pak cestou do kabin provázel potlesk tribun, diváci viděli jeden z nejlepších zápasů podzimu.

Branky: 13. Ruptsang (Tripuri) 1:0, 40. Chombey 1:1, 49. Phuncchog 1:2, 71. F. Cvrk (Nyingtam) 2:2, 81. Nangapar (Kelekele) 2:3. Rozhodčí Rasang /1/, ŽK Prikhale, Ruptsang (ICE), 1112 diváků.

Dikchu Athletics - Himalaya Gangtok  2:2 (1:1)

Himalaya dosud neztratila ani bod a toužila vítěznou sérii natáhnout i v Dikchu. A začátek měla výborný. V 8. minutě napřáhl Chcang, míč na drnu změnil směr a Yatso byl bezmocný. Hráče Himalaye vedoucí branka uklidnila a bylo vidět, že mužstvo je v pohodě a věří si. Brzy přišly další šance, které ale další góly nepřinesly. Dvakrát ztroskotal Taipchung na brankáři Yatsovi, střelu Rakwy pak vyrazil Sumatra kolenem. V 35. minutě ale z velké dálky napřáhl domácí obránce Lattey a trefil náramně - Bhattri ani nereagoval. Nečekané vyrovnání nijak s mužstvem hostů neotřáslo, nadále bylo aktivnější, ale v koncovce se trápilo. Stejný obraz hry pokračoval i po změně stran. Domácí se příliš do hry nedostávali a hosté spalovali svoje šance. Výborný Yatso kryl tutovku Rakwowi a poradil si i s dorážkou Taipchunga, kdy v poslední chvíli vymrštil levou nohu a míč zázračně vykopl. Přesto se hosté dočkali, kdy se po zmatku před Yatsem prosadil obránce Lattam, který i v pátém utkání skóroval. Hosté se ale neradovali dlouho. V 79. minutě uskočil míč Pakhrmlovi a Suresh Mandardanjan běžel sám na ztuhlého Bhattriho. Ten se sice vrhl domácímu útočníkovi pod nohy, ale míč vyrazil jen do hlavy Mandardanjana, od níž se dokutálel do sítě. Dikchu tedy nakonec vybojovalo s notnou dávkou štěstí cenný bod, Himalaya ale i přes ztrátu přezimuje s náskokem v čele.

Branky: 8. Chcang 0:1, 35. Lattey 1:1, 73. Lattam 1:2, 79. S. Mandardanjan 2:2. Rozhodčí Rajangiri /0/, ŽK Lamey (HIM), 897 diváků.

1. Himalaya Gangtok 5 4 1 0 18:6 13
2. FC Gangtok 5 3 0 2 9:12 9
3. Dikchu Athletics 5 2 1 2 13:8 7
4. Sherpa Club Gangtok 5 2 0 3 10:8 6
5. Gangtok Icemans 5 1 1 3 9:16 4
6. Geyzing Glaciers 5 1 1 3 8:17 4

Střelci:

5 - Lattam (HIM)

4 - Taipchung (HIM), S. Mandardanjan (DIK)

3 - Rakwa (HIM), Nangapar (SHE), F. Cvrk (ICE), Surman (GEY)

 

2. liga

Také ve druhé lize se hrálo o čelo tabulky - vedoucí Namchi hostilo druhý Singtam. V dramatickém utkání domácí dvakrát vedli po brankách Sapkyi, ale Singtam vždy dokázal odpovědět a vybojoval důležitý bod. Také další utkání skončilo remízou. Mangan sice v Rumteku dlouho vedl po brance Sujita Singha, ale domácí Black Hats nakonec srovnali pět minut před koncem zásluhou Gangala. Jediným mužstvem, které získalo tři body se tak stal Lachen, který na domácím hřišti udolal poslední Pemayangtse a posunul se už na třetí místo. Na vedoucí dvojici však hodně ztrácí a těžko tak bude obhajovat loňské prvenství.

Namchi Storm - Singtam Wilds  2:2 (1:1)

7. Sapkya 1:0, 31. Nandhpar 1:1, 47. Sapkya 2:1, 53. Chokpyutta 2:2

Black Hats - Real Mangan 1:1 (0:1)

31. S. Singh 0:1, 85. Gangal 1:1

FC Lachen - Pemayangtse Red Monks  2:1 (1:0)

36. Lakshmathi 1:0, 46. Yagdel 1:1, 62. Sundup 2:1

1. Namchi Storm 5 4 1 0 10:5 13
2. Singtam Wilds 5 3 2 0 13:5 11
3. FC Lachen 5 2 0 3 8:12 6
4. Real Mangan 5 1 2 2 8:9 5
5. Black Hats 5 0 3 2 5:7 3
6. Pemayangtse Red Monks 5 0 2 3 4:10 2

Střelci

3 - Sapkya (NAM), Lapaling, Nandhpar (SIN), Mishra (LAC)

2 - K.S.Rai, Lalanandra (NAM), Sikhtar (SIN), E.Tsagpo (LAC),S.Singh, Drukpal, Baburajee (MAN), Gangal (BLH)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery