Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » Liga Mauritiu

5. kolo ligy Mauritiu

publikováno 06.11.2014

Poslední kolo první poloviny ligy přineslo opět zajímavé a nečekané výsledky. Vedoucí North Lagoon prohrál na hřišti předposledního Chamarelu, přesto udržel vedoucí pozici. Dosud druhý Tamarin podlehl doma týmu Barlow a klesl na třetí místo. V divoké přestřelce se rozešel Flacq smírně se Saint Piérre a dostal se na druhé místo. Ale rozdíly mezi jednotlivými týmy jsou opravdu minimální - mezi prvním a pátým je pouze jednobodový rozdíl! Jedině poslední St. Piérre zaostává za předposledním o tři body. Na jaře bude o co hrát.

FC Union Flacq - St. Piérre Sharks 5:5 (2:2)  /+1/

7. Cocos 1:0  
  7. Joe Zadani ŽK
  19. Tse-tse (Sayanga) 1:1
34. Davids (Chamonix) 2:1  
  42. Shahman 2:2
  52. Gjoura 2:3
  55. Gjoura 2:4
  67. Shahman (Bob Zadani) 2:5
74. Marinelli (Chamonix) 3:5  
79. Chamonix (Marinelli) 4:5  
  80. Parkinson ŽK
85. Marinelli (Lumbaba) 5:5  

Rozhodčí Mahenandra  /0/, 435 diváků.

Domácí favorit začal lépe a brzy se dostal do vedení. Ale hosté se nevzdali, otevřeli hru a netrvalo dlouho, když Felix-King Tse-tse krásnou střelou zpoza šestnáctky vyrovnal. Z převahy Flacq vytěžil  vedoucí branku a měl i další šance, ale z ojedinělého protiútoku vyrovnal ještě před přestávkou Shahman. Druhá půle měla strhující průběh. Flacq měl i nadále převahu, ale hosté vyráželi do nebezpečných brejků a během čtvrt hodinky třemi góly zvrátili stav zápasu do tříbrankového vedení. Ale pak snížil velmi aktivní Marinelli a zavelel k mohutnému náporu. Když po pěti minutách Chamonix snížil na rozdíl jediné branky, popadl míč a snažil se jej rychle odnést do středového kruhu. Brankář Parkinson se mu jej snažil vytrhnout, přičemž poslal Chamonixe k zemi. Nastala strkanice, kterou ale rozhodčí Mahenandra rychle uklidnil. Parkinson dostal žlutou kartu, což jej zřejmě tak rozhodilo, že o pět minut později pustil lehkou střelu Marinelliho do sítě. Bylo vyrovnáno,domácí dokázali stáhnout tříbrankovou ztrátu a ziskem bodu se dostali na druhé místo tabulky. St. Piérre se z posledního místa neodpoutal a v přestávce bude mít trenér Log o čem přemýšlet.

Olympique Chamarel - North Lagoon Clippers 3:2 (2:0)

3. Hurst 1:0  
30. S'ete (Bouvain) 2:0  
  55. Ngawarula (Baptuswahiri) 2:1
72. Kewele (Labassa) 3:1  
  77. Burnesi (Baptuswahiri) 3:2

Rozhodčí Ndahonem,  513 diváků.

Nováček Chamarel po vítězství v Barlow v předchozím kole byl při chuti a vyšlápl si na dalšího favorita, kterým byl vedoucí tým tabulky. V prvním poločase viděli diváci, kterých se sešlo docela dost, výborný fotbal, zejména v podání domácích. Ti dokázali držet vysoké tempo zápasu, hráli agresivně, ale čistě a soupeř si s jejich rychlou hrou nevěděl rady. Chamarel se ujal vedení hned z první vážnější akce ve třetí minutě. Prosadil se zkušený Hurst, který poslal odražený míč chytře kolenem do sítě Namaritana. I nadále měli dpomácí mírnou převahu a ve 30. minutě zvýšili své vedení. Ve drtuhé půli Clippers přidali a zatlačili domácí před jejich branku. Z převahy vytěžili snížení, ale nepohlídali Labassu, který ihned poté, cpo vystřídal Rahmana, pronikl kolem Perlina, našel nabíhajícího Keweleho a Chamarel opět vedl o dvě branky. V závěru se podařilo z velké převahy hostím ještě snížit, ale Chamarel těsné vítězství uhájil. Bylo to sice s velkým štěstím, když v 89. minutě nastřelil Ngawarula tyč a odražený míč napálil Gemboy ze tří metrů do břevna. Výsledek se už nezměnil a Chamarel tak zvítězil podruhé v řadě. Je sice předposlední, ale na vedoucí místi ztrácí jediný bod.

FC Tamarin - Barlow United 0:1 (0:1)

  31. Calashnick (Owens) 0:1

Rozhodčí Kong  /1/, 660 diváků.

Podle výsledku by se zdálo, že to byl především taktický souboj, ve kterém převládala defenziva. Ale nebylo tomu tak. Diváci viděli dobrý, rychlý fotbal s řadou šancí na obou stranách, kterému chyběly jedině góly. Na obou stranách se zaskvěli brankáři. Hostující Mahomeddani i ve svých 37 letech dokázal, že stále patří do mauritijské špičky. Kryl několik těžkých střel z bezprostřední blízkosti, ovládal dokonale velké vápno a měl velký podíl na vítězství svých barev. Na druhé straně kraloval Arnou. Zlikvidoval nádherně přímý kop Owense z hranice velkého čtverce, Calashnickovi sebral míč z kopačky ve chvíli, kdy už všichni viděli gól, kryl i ránu Malaise zdálky, která nebezpečně zaplavala a zamířila k opačné tyči, než se původně zdálo. Nestačil jedině na hlavičku dravého Calashnicka, která ale byla nechytatelná. Po vedoucí brance hostí se do převahy dostal Tamarin, ale narážel na bezchybně pracující obranu soupeře, v níž kraloval Malais a Kamilka. Hosté hrozili z brejků, ale obrana domácích si s nimi vždy nakonec dokázala poradit. Diváci tak viděli jedinou branku, která zmařila Tamarinu možnost dostat se na špici tabulky.

1. North Lagoon 5 2 2 1 11:8 8
2. Flacq 5 2 2 1 15:15 8
3. Tamarin 5 2 1 2 12:8 7
4. Barlow 5 2 1 2 8:8 7
5. Chamarel 5 2 1 2 8:9 7
6. St. Piérre 5 1 1 3 9:15 4

Na čele střelecké tabulky je Chamonix z FC Union Flacq, který dal pět branek. Čtyřmi góly se mhou pochubit Ngawarula z North Lagoon, Gjoura ze St. Piérre, Jan Rosník z Tamarinu, který má na svém kontě jako jediný hattrik. Góy padly celkem 63, průměr na zápas je 4,2.

 

Druhá liga

Také ve druhé lize dospěly boje do poloviny. Na čele je s pětibodovým náskokem Flat Islanders, druhý je Vacoas Boys, třetí Logo-Logo. Na poslední příčce se krčí FC Porthos. Výsledky:

Logo-Logo - Flat 1:2 (1:1)

Bembele - Wakati, Ngamundu

Vacoas - Agalega 4:1 (3:0)

Ponnac, Kayalí, Kilindavayanamemba, Mutsu - Kakukbehubehu

Porthos - Black Aces 1:3 (0:2)

Touré - Dama-dama 2, Jos. M´bubu

1. Flat 5 4 1 0 13:6 13
2. Vacoas 5 2 2 1 11:9 8
3. Logo-Logo 5 2 1 2 6:6 7
4. Agalega 5 2 1 2 8:9 7
5. Black Aces 5 1 1 3 4:9 4
6. Porthos 5 1 0 4 8:11 3

Střelci: Hovaddí 4, Mahoufi a Wakati 3, sedm hráčů po 2.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery