Úvod » Fotbal » ostatní ligy

5. kolo v Bhútánu a Barmě

publikováno 01.11.2014

BHÚTÁN

Poslední podzimní kolo v bhútánské nejvyšší soutěži pořádně zamotalo tabulkou - ani jedno mužstvo si neudrželo svoji pozici. Vedoucí Phünccholing poprvé prohrál, když na domácím hřišti nestačil na Hatisar. Jihobhútánské derby domácí zahájili dost nešťastně, když brankář Tshering propustil hned po několika minutách hry lehkou střelu Linziana. Domácí pak znervózněli a ještě do poločasu inkasovali podruhé z kopačky střelecky disponovaného obránce Wadzonga. Krátce po změně stran nachytal Tsheringa na hruškách i další obránce Rao a bylo jasné, že domácí utkání nevyhrají. V závěru sice snížil střídající Ganchheng, ale to bylo ze strany domácích vše. Podruhé za sebou se střelecky neprosadil lídr tabulky Drukpa.

Nečekaným půlmistrem se stal Bjakar, který se na první místo vyšvihl ze čtvrté příčky zásluhou nejlepšího skóre, které si vylepšil vysokým vítězstvím nad Raidakem. Loňský vítěz domácího poháru po vypadnutí z Poháru FIFAC tápe i v lize. Dosud ještě nezvítězil a poslední zápas v Bjakaru ukázal, že mužstvo je totálně z formy. V Bjakaru během deseti minut musel brankář Beygun dvakrát lovit míč ze sítě po přesných střelách Samsunga, a do poločasu se ještě trefil také Wangyak a Ralpok. Po změně stran už domácí kontrolovali hru a spokojili se se čtyřbrankovým vítězstvím.

Druhý tým tabulky Thimbu Yetties hrál v nedalekém Paru a nezačal vůbec dobře. Poslední tým tabulky překvapil v první půli bojovnou hrou, díky níž šel do dvoubrankového vedení. V závěru poločasu ale vstřelil kontaktní gól Rondup a druhá půle už byla ve znamení snahy favorita otočit skóre. Domácí i zásluhou výborného výkonu veterána Babhutiho v brance dlouho drželi vedení, v závěru se pak přece jen Yetties podařilo alespoň vyrovnat, když se prosadil sváteční střelec Sangyore, bývalý sikkimský reprezentant. Nicméně remíza Yetties na udržení druhého místa nestačila a zásluhou nejhoršího skóre klesl obhájce titulu až na 4. místo. Tabulka je nesmírně vyrovnaná - mužstva na prvních čtyřech místech mají stejný počet bodů. Můžeme tedy očekávat hodně dramatickou druhou část soutěže.

Výsledky 5. kola:

Paro Druks - Thimbu Yetties  2:2 (2:1)

Upray, Bhushta - Rondup, Sangyore

FC Phünccholing - Hatisar Chillies  1:3 (0:2)

Ganchheng - Linzian, Wadzong, Rao

Bjakar Rangers - Raidak Chhukha  4:0 (4:0)

Samsung 2, Wangyak, Ralpok

1. Bjakar Rangers 5 2 2 1 10:5 8
2. Hatisar Chillies 5 2 2 1 11:7 8
3. FC Phünccholing 5 2 2 1 9:6 8
4. Thimbu Yetties 5 2 2 1 6:8 8
5. Paro Druks 5 0 3 2 8:13 3
6. Raidak Chhukha 5 0 3 2 4:9 3

Střelci:

4 - Drukpa (PHU)

3 - Wadzong (HAT)

2 - celkem osm hráčů

 

BARMA

Šlágrem kola bylo utkání úspěšných pohárových týmů, které hostil horský Falam. Domácí v něm vybojovali důležité vítězství, když Akyab přehráli zejména v první polovině utkání. Do vedení šli zásluhou střelecky disponovaného středopolaře Swi Nya, který si svými výkony říká o reprezentační dres. Po změně stran se konečně v ligovém utkání prosadil i Onger a domácí byli na koni. Jenže Akyab ještě zabojoval a podařilo se mu snížit brankou Myan Thaka. V rušném závěru se mohlo několikrát skóre změnit na obou stranách, ale střelci zahazovali, a tak Falam vítězství i první místo v tabulce udržel.

Na Falam dotírá Shwebo, které hostilo poslední Tararingapatam a roli favorita začalo naplňovat od začátku utkání. Hned v 9. minutě vstřelil uklidňující branku Do Le Wa, ale pak, jako by domácí čekali, že se soupeř porazí sám a hra upadla do podprůměru. Ve druhém poločase přidal druhý gól Ahn Dol, ale soupeř záhy snížil po ojedinělé akci a chybě domácí obrany, která zapomněla na zcela volného Kou Shou, který zblízka prostřelil Ehm Su Kyaye. Domácí se strachovali o výsledek až do konce, Tararingapatam bojoval, ale vyrovnat se mu už nepodařilo.

Souboj mužstev ze spodní části tabulky mezi Laputtou a Yenangyaungem odpovídal jejich postavení. První poločas musel několik stovek diváků nudit, ani jedno mužstvo nedokázalo vystřelit na branku. V úvodu druhé půle ale poslal hosty do vedení Shan Mlok, který hlavičkou z 15 metrůpřeloboval špatně postaveného Ma Wan Lopa. Konečně se začal hrát fotbal, domácí zabrali, byli lepší, ale stačili pouze v samotném závěru vyrovnat, když se tečovanou střelou prosadil Hun Wouk.

Na čele přezimuje už potřetí za sebou Falam, pronásledovaný Shwebem, za nimi je velký bodový odstup.

Výsledky 5. kola:

Shwebo Pyas - FC Tararingapatam  2:1 (1:0) /+1/

Do Le Wa, Ahn Dol - Kou Shou

Ywei Laputta - Yenangyaung Myan Myins 1:1 (0:0)

Hun Wouk - Shan Mlok

Falam Tigres - Akyab Sailors  2:1 (1:0)

Swi Nya, Onger - Myan Thak

1. Falam Tigres 5 4 0 1 11:7 12
2. Shwebo Pyas 5 3 2 0 11:5 11
3. Yenangyaung Myan Myins 5 1 3 1 8:10 6
4. Akyab Sailors 5 1 2 2 8:8 5
5. Ywei Laputta 5 1 2 2 6:9 5
6. FC Tararingapatam 5 0 1 4 4:9 1

Střelci:

3 - Swi Nya (FAL), Do Le Wa (SHW)

2 - Ha Shan (FAL), Han, Ahn Dol, Tham Su (SHW), Kyu Ho Lin, Shan Mlok (YEN), Su Mo, Na Pij (AKY), Mo, Hun Wouk (LAP), Pele-mali, Kou Shou (TAR)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz