Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga 4. kolo - spanilá jízda Himalaye pokračuje

publikováno 14.10.2014 (aktualizováno 19.10.2014)

4. kolo nejvyšší sikkimské soutěže nabídlo atraktivní duely. Odehrála se dvě gangtocká derby a výčet doplnil souboj Dikchu s trápícím se Geyzingem. Obhájci titulu už konečně potřebovali naplno bodovat a hodně jim pomohla úspěšná premiéra v Poháru FIFAC. Na hřišti v Dikchu nebyl Geyzing favoritem, ale za trpělivou a poctivě odpracovanou hru si nakonec zaslouženě odvezl všechny body. Nejsledovanějším utkáním byl však souboj vedoucí Himalaye s Icemans. Himalaya potvrdila výbornou formu a po nejlepším výkonu sezóny smetla Icemans 6:1 a upevnila si pozici lídra. Druhé derby mezi Sherpou a FC už tolik kvality nenabídl, FC vystřelil jednogólové vítězství dvacet minut před koncem Saikuri. Sherpa potřetí o gól prohrála a opět klesla na poslední místo. Kuriózní je její aktivní skóre 7:6, zatímco třetí FC má bilanci 5:10.

Dikchu Athletics - Geyzing Glaciers  1:2 (0:0)  /+1/

Časté přeháňky a blížící se konec sezóny ještě zhoršily kvalitu už tak hodně nekvalitního hřiště, kde hlína a písek dávno zvítězily nad zbytky drnů. Úroveň zejména první půle tak odpovídala počasí i terénu a nečekaně vysoká návštěva příliš fotbalu neviděla. Hráči na obou stranách často chybovali v rozehrávce a nakopávané míče většinou končily u soupeře. Oba brankáři kromě několika centrů nemuseli čelit žádné střele na branku, a tak bezbrankové skóre vydrželo až do konce poločasu. Po změně stran se ale vše změnilo. Impulsem byl vedoucí gól domácích, který vstřelil Trankore, když dokázal využít zmatku před Devou a odražený míč pohotově uklidil za záda bezmocného brankáře. Hra se pak zrychlila, přišly i pohledné kombinace a šance. Střelci ale měli vychýlené mušky. Největší šanci na zvýšení promarnil po hodině hry Suresh Mandardanjan, když z malého vápna přestřelil. Na druhé straně se tlačil do zakončení Ringla, ale Yatso jeho střelu stačil vyrazit. Postupně Geyzing získával převahu, domácí zalezli do obrany a snažili se udržet hubené vedení. Pasivita se jim však nevyplatila. V 82. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Surman, míč na nerovnosti změnil směr a Yatso byl bezmocný. A o dvě minuty později Surman, který nastoupil na pozici defenzivního záložníka, dokonal obrat, když si naběhl na centr Rumbata a nikým neatakován hlavou poslal míč pod břevno. Jednadvacetiletý hráč, který v loňské mistrovské sezóně nastoupil až v posledním kole na několik minut, se tak stal hrdinou večera a na kontě má už tři branky. Geyzing tak jeho zásluhou opustil nelichotivou poslední příčku tabulky.

Branky: 49. Trankore 1:0, 82. Surman 1:1, 84. Surman (Rumbat) 1:2. Rozhodčí Rasang /0/, ŽK Shutra, Prandholing - Surman, Ringdup. 822 diváků.

Himalaya Gangtok - Gangtok Icemans  6:1 (3:1)

Himalaya získala poslední titul před dvaceti lety a všichni fanoušci věří, že nastal čas opět trofej zařadit do vitríny v síni slávy. Jejich optimismus je oprávněný - Himalaya předvádí výkony, kterými soupeře jednoznačně přehrává. Výjimkou nebylo ani derby s Icemans. Už po necelých dvaceti minutách totiž domácí vedli o tři branky a soupeř byl na ručník. Rychlá kombinační hra, zapojování obránců i do finální fáze, dobré aktivní napadání, to byly hlavní atributy, kterými domácí soupeře přehrávali. Po půlhodině hry sice Filip Cvrk opět předvedl jeden ze svých kousků, kdy z úhlu nečekaně přeloboval Bhattriho a snížil, ale Icemans proti dobře zorganizovanému mužstvu Himalaya více nedokázali. Naopak po změně stran přidal svůj druhý gól Taipchung a Himalaya utkání měla plně pod kontrolou. V 72. minutě naplnil svou gólovou normu i obránce Lattam, když využil nabídku stídajícího Kamila Lepchi a přesnou ranou k tyči nedal Lamachhemu šanci a krátce před koncem se prosadil i kiribatský střelec Rakwa, který svou individuální akci zakončil střelou mezi Lamachheho kotníky. Icemans si před odletem do Falamu příliš sebevědomí nezvedli, na skvěle hrajícího soupeře recept nenašli.

Branky: 5. Swaling (Lamey) 1:0, 14. Swaling 2:0, 18. Taipchung (Sindjatnanthya) 3:0, 28. F. Cvrk 3:1, 62. Taipchung (Lamey) 4:1, 72. Lattam (K. Lepcha) 5:1, 87. Rakwa 6:1. Rozhodčí Lingyam /0/, ŽK Raswin (ICE), 1199 diváků.

Sherpa Club Gangtok - FC Gangtok  0:1 (0:0)

Na hřišti Sherpy se hrál urputný fotbal s nasazením, ale i s hodně nepřesnostmi. První poločas byl vyrovnaný, obě mužstva si vytvořila po jedné velké šanci, ale Kelekelovu bombu Mukerdjee nadvakrát zkrotil a na druhé straně vychytal Do Ho Wena Ganchheng. Druhý poločas už patřil hráčům FC, kteří přidali na bojovnosti, zlepšili pohyb a vynutili si převahu. Domácí mužstvo ale držel brankář Ganchheng, který si poradil s nepříjemnou střelou aktivního Lompaka i s dorážkou Chotta. V 72. minutě ale zazmatkoval Pradhan, když zcela nesmyslně posílal dlouhou malou domů. Míč vypíchl Saikuri a sólo zakončil přesnou střelou pod břevno. Domácí už na zkorigování výsledku neměli, výborný výkon z minulého kola v Geyzingu potvrdit nedokázali a propadli se opět na dno tabulky.

Branka: 72. Saikuri 0:1. Rozhodčí Chopyal /0/, ŽK Mukeshi a Pradhan (SHE), 880 diváků.

1. Himalaya Gangtok 4 4 0 0 16:4 12
2. Dikchu Athletics 4 2 0 2 11:6 6
3. FC Gangtok 4 2 0 2 5:10 6
4. Gangtok Icemans 4 1 1 2 7:13 4
5. Geyzing Glaciers 4 1 1 2 6:13 4
6. Sherpa Club Gangtok 4 1 0 3 7:6 3

Střelci:

4 Taipchung, Lattam (HIM)

3 Rakwa (HIM), S. Mandardanjan (DIK), Surman (GEY)

Příští kolo:

V závěrečném podzimním kole bude Himalaya hájit neporazitelnost na neoblíbeném hřišti v Dikchu, které se bude snažit přiblížit vedoucímu mužstvu tabulky opět na tři body. Dobrou zprávou však je, že do začátku jarní sezóny bude v Dikchu položen umělý trávník, takže problémy s terénem by měly být minulostí. V dalších utkáních přivítají Icemans Sherpu a FC Gangtok hostí lepšící se Geyzing.

 

2. liga

I po čtvrtém ligovém kole zůstává bez ztráty bodu na čele Namchi, které dokázalo vyhrát v Manganu díky jediné brance, kterou vstřelil krátce po začátku druhé půle obránce Sapkya. Také druhý Singtam byl úspěšný a vyhrál v Lachenu. Vedoucí dvojice se tak odpoutala od pronásledovatelů a jejich vzájemný souboj v posledním kole bude vyvrcholením podzimní části ligy. V posledním utkání se rozešly smírně klášterní mužstva Pemayangtse a Rumteku. Black Hats sice po poločase vedli, ale domácí byli po změně stran lepší a gólem Ranjipurjeeho zaslouženě vyrovnali.

FC Lachen - Singtam Wilds  1:2 (1:2)

6. Lapkya 0:1, 27. Mishra 1:1, 33. Lapaling 1:2

Pemayangtse Red Monks - Black Hats  1:1 (0:1)

25. Nyagmel 0:1, 66. Ranjipurjee 1:1

Real Mangan - Namchi Storm  0:1 (0:0)

51. Sapkya 0:1

1. Namchi Storm 4 4 0 0 8:3 12
2. Singtam Wilds 4 3 1 0 11:3 10
3. Real Mangan 4 1 1 2 7:8 4
4. FC Lachen 4 1 0 3 6:11 3
5. Black Hats 4 0 2 2 4:6 2
6. Pemayangtse Red Monks 4 0 2 2 3:8 2

Střelci:

3 Lapaling (SIN), Mishra (LAC)

2 K. S. Rai, Lalanandra (NAM), Sikhtar, Nandhpar (SIN), Drukpal, Baburajee (MAN), E. Tsagpo (LAC)

Příští kolo:

Namchi - Singtam

Black Hats - Mangan

Lachen - Pemayangtse

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery