Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Sikkimská liga 3. kolo: Himalaya nadále bez ztráty bodu

publikováno 30.09.2014

Po třetím kole zůstal bez porážky už jen jediný tým - Himalaya se výhrou nad městským rivalem FC Gangtok osamostatnila na čele tabulky. Dosud vedoucí Dikchu neuspělo na hřišti Icemans a ztratilo první body. Další debakl utrpěl úřadující mistr Geyzing, který opět doma vysoko prohrál, tentokrát nestačil na lepšící se Sherpu. Situace Geyzingu je před vstupem do bojů o Pohár FIFAC neutěšená, mužstvu se nedaří a kleslo již na samotné dno tabulky.

Geyzing Glaciers - Sherpa Club Gangtok  1:5 (1:1)

Souboj celků na 5. a 6. místě začali lépe domácí, kteří chtěli konečně vyhrát. Od začátku si vytvořili tlak a hned ve 4. minutě mohli skórovat, když po předchozím zbytečném faulu Phuncchoga trefil Prakottri z přímého kopu tyč Ganchhengovy branky. Brankář Sherpy měl tedy hned v úvodu svého ligového debutu dost štěstí. Převaha domácích byla jen platonická, chyběla finální přihrávka a častější střelba - Ganchheng moc práce neměl. Sherpové se poprvé osmělili po dvaceti minutách, kdy se dral k zakončení Pratnesh, ale na centrovaný míč těsně nedosáhl. Po půlhodině hry se domácí diváci dočkali. Riberi  našel Prakottriho, který trefil přesně k tyči a Ganchheng byl bezmocný. Sherpové ale přidali a závěr poločasu byl v jejich režii. Zaslouženě se dočkali vyrovnání pět minut před koncem. Aktivně hrající Kelekele pronikl po levé straně a chytrou přihrávkou vybídl ke skórování nabíhajícího Nangapara, který placírkou otřel míč o tyč a vyrovnal. Do druhého poločasu vstoupila lépe Sherpa a už po deseti minutách se opět prosadil Nangapar, který dorazil do sítě Phuncchogovu nepodařenou střelu. Domácí znervózněli a jejich výkon pozvolna klesal. Chyběla přesnost přihrávek, pohyb, což bylo znát zejména ve středu hřiště, kde Sherpové dominovali zejména zásluhou výborného výkonu dvojice Nangapar a Kelekele. Hráči Sherpy kontrolovali bez problémů vedení a v závěru během pěti minut třikrát rozebrali domácí obranu, nasázeli další góly a zaslouženě si odvezli cenné vítězství. Hráči Geyzingu v závěru totálně odpadli a nebyli schopni ničeho. Před úvodním utkáním Poháru FIFAC nic pozitivního.

Branky: 31. Prakottri (Riberi) 1:0, 40. Nangapar (Kelekele) 1:1, 55. Nangapar (Phuncchog) 1:2, 79. Pradhan 1:3, 82. Pratnesh (Kelekele) 1:4, 84. Zemek 1:5. Rozhodčí Rajangiri /2/, ŽK Surman - Phuncchog. 779 diváků.

FC Gangtok - Himalaya Gangtok  2:4 (1:3)

Ačkoliv domácí už ve 2. minutě využili nekoncentrovanosti obrany Himalaye a po akci Do Ho Wena a přesné střele obránce Lattama šli do vedení, hosté první poločas ovládli. Už po čtvrthodině splnil obránce Lattam svou gólovou normu a prudkou ranou pod břevno vyrovnal. Himalaya pak zpřesnila obranu, výborným napadáním dostávala soupeře pod tlak, z čehož rezultovaly šance. Zejména zásluhou Mukerdjeeho v brance FC držel vyrovnaný stav až téměř do konce poločasu. V 38. minutě ale podběhl Nyimche centr Sindjatnanthyi a úplně volný Rakwa hlavou nedal Mukerdjeemu šanci. Už v nastaveném čase vyrobila domácí obrana další chybu a Taipchung své sólo zakončil lobem přes vybíhajícího Mukerdjeeho. Krátce po změně stran sice Ohn Pok odčinil svou hrubku ze závěru poločasu a po centru Chotta hlavou snížil, ale hráči Himalaye opět záhy odskočili, když se podruhé podařila spolupráce krajánků. A opět u toho byl nešťastný Nyimche, který nepřistoupil k Rakwovi a kiribatský reprezentant podruhé hlavou skóroval. Navíc si mladý obránce zlostí strhl dres, za což inkasoval od pozorného Khambeho žlutou kartu, a okamžitě byl střídán dalším mladíkem Lepkolakhyatem. Himalaya dohrála zápas už v pohodě, soupeře k ničemu nepustila, navíc skóre mohlo několikrát ještě narůst, ale Mukerdjee už míč za záda nepustil.Nicméně druhá porážka v řadě znamená pro FC pokles až na předposlední místo, naopak Himalaya stejně jako loni ještě neztratila bod.

Branky: 2. Lamyen (Do Ho Wen) 1:0, 15. Lattam 1:1, 38. Rakwa (Sindjatnanthya) 1:2, 45. Taipchung 1:3, 51. Ohn Pok (Chotto) 2:3, 58. Rakwa (Sindjatnanthya) 2:4. Rozhodčí Khambe /0/, ŽK Nyimche, Ratnakulay (FCG), 1406 diváků.

Gangtok Icemans - Dikchu Athletics  3:2 (2:0)

Icemans konečně dosáhli na vítězství, i když to nebylo snadné. Podobně jako v předchozím utkání proti Geyzingu vyšel domácím výborně první poločas a v prvních dvaceti minutách se prosadili oba útočníci. Dikchu pak hru vyrovnalo, ale do šancí se nedostávalo zejména díky nepřesnosti v závěru akcí. A tak Lamachhe moc práce neměl, v pokutovém území sbíral s přehledem centry a přímá střela na branku ho neohrozila. Po změně stran začali hosté náporem a po pěti minutách musel Lamachhe poprvé na zem po nebezpečné střele Sureshe Mandardanjana. Z následujícího rohu Sumatra hlavou jen otřel míč o břevno. V době největšího tlaku Dikchu však vypíchl Filip Cvrk míč na půlící čáře Yakovi a neuvěřitelně přesnou střelou z padesáti metrů trefil levý horní růžek bezmocného Yatsa. Šťastný gól domácí uklidnil a zdálo se, že třígolové vedení Icemans udrží. V 71. minutě však fauloval Mandardanjana Raswin a Sumatra krásnou střelou překonal bývalého spoluhráče Lamachheho. Pět minut před koncem pak zdramatizoval vývoj utkání Suresh Mandardanjan, který využil podklouznutí Tsapkala a snadno snížil, ale na vyrovnání už nebylo sil. Icemans už závěr kontrolovali a vítězstvím se posunuli na 3. místo.

Branky: 14. Tripuri (Tsapkal) 1:0, 17. Šára (Tripuri) 2:0, 59. Filip Cvrk 3:0, 71. Sumatra (př. kop) 3:1, 85. S. Mandardanjan (Ma Kchwei) 3:2. Rozhodčí Chopyal /3/, 1556 diváků.

1. Himalaya Gangtok 3 3 0 0 10:3 9
2. Dikchu Athletics 3 2 0 1 10:4 6
3. Gangtok Icemans 3 1 1 1 6:7 4
4. Sherpa Club Gangtok 3 1 0 2 7:5 3
5. FC Gangtok 3 1 0 2 4:10 3
6. Geyzing Glaciers 3 0 1 2 4:12 1

Střelci:

3 - S. Mandardanjan, Lattam

2 - Khansavatinghe, Taipchung, Rakwa, Sumatra, Šára, Tripuri, Nangapar, Prakottri.

Příští kolo: 

Dikchu - Geyzing /+1/

Himalaya - Icemans

Sherpa - FC Gangtok

2. liga

Vedoucímu Namchi stačila jediná branka na vítězství proti houževnatému týmu Pemayangtse a udržení dvoubodového náskoku před Singtamem. Ten jasně přehrál Mangan a prokázal, že se mu doma daří - podruhé nasázel soupeři čtyři góly. Prvního vítězství se dočkal omlazený tým Lachenu, když dokázal v Rumteku porazit domácí Black Hats. V příštím kole ale čeká Lachen mnohem těžší protivník - silný Singtam. Vedoucí Namchi zajíždí na sever do Manganu, kde to nebude mít snadné a v poslední dvojici se utkají mnišské týmy Pemayangtse a Black Hats o únik ze dna tabulky.

Singtam - Mangan  4:1 (2:1)

13. Lapaling 1:0, 19. Baburajee 1:1, 45. Suttree 2:1, 59. Shemgoy 3:1, 76. Sikhtar 4:1.

Namchi - Pemayangtse  1:0 (0:0) /+1/

46. Subba 1:0

Black Hats - Lachen  1:2 (0:0)

46. Mishra 0:1, 53. Pratende 1:1, 67. Limbo 1:2.

1. Namchi Storm 3 3 0 0 7:3 9
2. Singtam Wilds 3 2 1 0 9:2 7
3. Real Mangan 3 1 1 1 7:7 4
4. FC Lachen 3 1 0 2 5:9 3
5. Black Hats 3 0 1 2 3:5 1
6. Pemayangtse Red Monks 3 0 1 2 2:7 1

Střelci:

Celkem devět hráčů už vstřelilo dva góly: K. S. Rai a Lalanandra z Namchi, Lapaling, Sikhtar a Nandhpar ze Singtamu, Drukpal a Baburajee z Manganu, Tsagpo a Mishra z Lachenu.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery