Úvod » Fotbal » Liga Mauritiu

Druhé kolo mauritijské ligy

publikováno 15.09.2014 (aktualizováno 17.09.2014)

12. září se hrálo druhé kolo mauritijské fotbalové ligy. Přineslo jen průměrný fotbal a málo gólů. Nejvíce jich viděli v Tamarinu, kde domácí nasázeli týmu Flacqu čtyři kousky, nejméně jich padlo v Chamarelu, domácí prvoligová premiéra přinesla jediný gól. Ve šlágru kola se rozešel Barlow s North Lagoon smírně.

Olympique Chamarel - St. Piérre Sharks 0:1 (0:0)

  74. Pailie (Sayanga) 0:1

Rozhodčí Ndahonem  /2/, 533 diváků

Na prvoligovou premiéru v Chamarelu se přišlo podívat přes 500 diváků. Odcházeli však zklamáni. Nejen, že fotbalu bylo vidět jen pomálu, ale domácí nakonec nezískali ani bod a museli se smířit s těsnou porážkou. Od začátku se hrál oboustranně opatrný fotbal, což překvapilo zejména u zkušeného týmu hostí. Šancí bylo k vidění jen velmi málo, za připomenutí v první půli snad stojí jen průnik domácího Simpsona, kterého ale ještě před vápnem doběhl a odzbrojil Kushunga. Ani druhá půle nepřinesla nic světoborného, favorit si ale v poslední půlhodině získal mírnou převahu, kterou zužitkoval Pailie. Naběhl si na kolmici Sayangy a podél brankáře rozhodl zápas. Tři body vybojoval zkušenější tým, ale rozhodně nebyl o tolik lepší, než domácí nováček, že by se dalo hovořit o zasloužené výhře.

FC Tamarin - FC Union Flacq 4:0 (3:0)

9. Timore (Jan Rosník) 1:0  
19. Timore (Mousele) 2:0  
41. Naymal Khal 3:0  
  41. Marinelli ŽK
89. Jan Rosník 4:0  
  89. Cedri ŽK
  89. Chadry ŽK
  90. Ndoné ŽK

Rozhodčí Mohutu  /2/  428 diváků.

Tamarin předvedl zejména v prvním poločase velmi dobrý výkon. Vytvořil si řadu šancí, z nichž se ujaly tři. O první dva góly se postaral hbitý Timore, třetí přidal po skvělém sólovém průniku zkušený Naymal Khal. Druhá půle už nebyla ze strany Tamarinu tak pohledná. Hosté přitvrdili hru, proto se domácí zaměřili na kontrolu vedení. Čtvrtý gól přidal Moravan Jan Rosník až krátce před koncem. Tato branka rozlítila některé hráče hostí a žluté karty za protesty dostali Cedri a Chadry. V poslední minutě navíc brankář Ndoné tak dlouho otálel s výkopem, až mu rozhodčí dal žlutou kartu a ukončil zápas. I přes nepěkný závěr to byl dobrý zápas , v němž zvítězil favorit zcela zaslouženě.

Barlow United - North Lagoon Clippers 1:1 (0:1)

  27. Ngawarula 0:1
62. Dewedo (T. Maršovský) 1:1  

Rozhodčí Mahenandra  /0/, 616 diváků.

Šlágr kola, který se nakonec nedostal do online přenosu, přilákal přes 600 diváků. Byl to bojovný zápas, ve kterém dominovaly obrany, přesto bylo k vidění i několik zajímavých akcí, které volaly po gólu. Oba brankáři, jak domácí Mahomeddani, tak Namaritan z týmu hostí, byli oporami svých mužstev. V prvním poločase měli mírně navrch hosté, kteří se po úniku Ngawaruly dostali do vedení. Barlow pak ve druhé půli přidal na tempu, výsledkem byla velká šance Calashnicka, který nedokázal překonat Namaritana ze tří kroků. Po chvíli se však domácí diváci dočkali. Tomáš Maršovský potáhl míč po křídle a před brankou našel volného Deweda, který hlavou do protipohybu Namaritana vyrovnal. Dalších gólů se už diváci nedočkali, i když na obou stranách k tomu příležitosti byly. Owense však vychytal Namaritan, na druhé straně velkou šanci spálil Baptuswahiri, když netrefil branku po centru Mavericka. Nakonec oba soupeři berou bod.

1. North Lagoon 2 1 1 0 5:2 4
2. Barlow 2 1 1 0 3:1 4
3. Tamarin 2 1 0 1 5:4 3
4. Flacq 2 1 0 1 4:5 3
5. St. Piérre 2 1 0 1 1:2 3
6. Chamarel 2 0 0 2 1:5 0

V tabulce střelců vedou Ngawarula a Timore, kteří jako jediní dali po dvou brankách. Ostatní mají zaznamenán jeden zásah.

Příští kolo: St. Piérre se střetne s vedoucím North Lagoon, Flacq hostí Barlow a Chamarel se představí podruhé za sebou doma, jeho soupeřem bude Tamarin.

Druhá liga

Překvapením byla domácí prohra exligového Black Aces s Agalegou. V souboji dvou tradičních klubů Logo-Logo dokázalo zvítězit nad Portosem. Flat ve Vacoasu dvakrát prohrával, přesto dokázal otočit zápas a získat cenné tři body.

Vacoas - Flat 2:4 (2:1)

Mahoufi 2 - Mwansanya, Wakati, Kabalabalalya, Hovaddí

Porthos - Logo-Logo 1:2 (1:1)

Rasashahan - Labota, Bota

Black Aces - Agalega 0:3 (0:2)  /+1/

Fagani, Tsuguba, Buickland

1. Flat 2 2 0 0 6:2 6
2. Logo-Logo 2 1 1 0 3:2 4
3. Porthos 2 1 0 1 4:2 3
4. Agalega 2 1 0 1 3:3 3
5. Vacoas 2 0 1 1 3:5 1
6. Black Aces 2 0 0 2 0:5 0

V příštím kole se střetnou tito soupeři: Vedoucí Flat hostí Agalegu, Logo-Logo přivítá Black Aces a Vacoas se pokusí získat první vítězství proti FC Porthos.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery