Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Pod Himálajemi zahájena další sezóna

publikováno 02.09.2014

Po pohárové předehře odstartovala o posledním srpnovém víkendu také Sikkimská liga. V úvodním kole 36. ročníku soutěže se nedařilo obhájci trofeje Geyzingu, který doma po nevýrazném výkonu odevzdal body Himalaye. Úvod soutěže nezvládl ani vicemistr - v tradičním derby tentokrát slavil úspěch FC Gangtok, zatímco Icemans si na cestu na odvetu 1. kola Poháru FIFAC do San Marina přibalili dvougólovou prohru. A tak jediným pohárovým zástupcem, který slavil vítězství, se stalo Dikchu, zejména zásluhou skvělého výkonu brankáře Yatsa, který hned v prvním kole nastoupil proti svému bývalému klubu. Sherpové tak po posledním místě v loňském ročníku opět začali porážkou.

Geyzing Glaciers - Himalaya Gangtok  0:4 (0:1)

Geyzing hned v prvním kole spadl z oblačných výšin nečekaného úspěchu zpět na tvrdou zem. Narazil totiž na skvěle připraveného soupeře, který před začátkem sezóny přivedl kvalitní posily. A ty byly hodně vidět. Domácí začali před téměř zaplněným hledištěm opraveného stadiónu dost ospale, naopak hosté začali bez respektu a získali brzy díky lepšímu pohybu a větší přesnosti více ze hry. Výsledkem byl bedoucí gól po pěkné akci Shamguyeho, který povodil domácí obranu a krásně našel Lattama, jehož ránu Deva nedokázal vyrazit. I v dalším průběhu se domácí dlouho nedokázali dostat do tempa, teprve po půlhodině hry se poprvé trefili mezi tyče, ale Bhattri byl pozorný. V závěru poločasu Geyzing soupeře přitlačil, ale obrana Himalaye skvěle dirigovaná reprezentantem Swalingem odolala. O osudu utkání se rozhodlo dvěma slepenými góly Himalaye krátce po změně stran. Nejprve  o sobě dala vědět nová posila, kiribatský reprezentant Rakwa, který hlavou posunul míč k volnému Taipchungovi, jenž ve skluzu poslal míč podruhé za Devova záda. A o chvíli využili hosté nekoncentrovanosti domácích hráčů a další z posil, někdejší reprezentant Pakhrmla, po přesné kolmici Swalinga prostřelil Devu potřetí. Pakhrmla hrál s velkou chutí, byl hodně vidět a po zásluze byl později oceněn jako Muž kola. Geyzing po třetím gólu úplně odpadl a zdálo se, že hráči vůbec neví, co mají hrát. Perfektně organizovaná hra Himalaye jim toho ovšem mnoho nedovolila, navíc krátce před koncem si na Pakhrmlovu přihrávku naběhl Khansavatinghe, který hned po příchodu z Sherpy ve svém prvním zápase v novém dresu skóroval. Geyzing si tak připsal nejvyšší porážku ve své krátké ligové historii. Nové posily nebyly příliš vidět, zejména Hathi v útoku se ztrácel a po hodině byl střídán. Ani Riberi, kiribatská posila do záložní řady, se neprosadil.

Branky: 14. Lattam (Shamguye) 0:1, 55. Taipchung (Rakwa) 0:2, 57. Pakhrmla (Swaling) 0:3, 84. Khansavatinghe (Pakhrmla) 0:4. Rozhodčí Khambe /2/, 886 diváků.

Sherpa Club Gangtok - Dikchu Athletics  1:2 (0:2)

Dlouho se na hřišti nic zajímavého nedělo, až v 25. minutě ztratil míč Phuncchog a Shutra postupoval na domácí branku. Když nevěděl, co s míčem, vystřelil a trefil se parádně do šibenice - Bhumel neměl nárok. O chvíli později neuhlídala domácí obrana Wu Hnja Ja, který se prosmýkl podél Chhwangiho a střelou k bližší tyči překvapil Bhumela podruhé. Sherpové se probrali až před koncem poločasu a vytvořili si tlak. Střelu Gyampa i následnou dorážku Phuncchoga ale Yatso zlikvidoval, stejně jako nebezpečnou hlavičku Kelekeleho v 45. minutě. Po změně stran se Sherpové podstatně zlepšili, mnohem lépe kombinovali a dostávali se do šancí. Naráželi ale na svého bývalého spoluhráče Yatsa, který se v brance Dikchu předvedl ve skvělé formě a v podstatě výhru svému mužstvu vychytal. Nestačil pouze na dorážku Kelekeleho v 54. minutě. Sherpové měli hru ve své moci, ale Yatsa už nepřekonal ani v největší příležitosti Nangapar, který v 75. minutě z deseti metrů trefil jen nohy padajícího gólmana.  

Branky: 25. Shutra 0:1, 28. Wu Hnja Ja (Lattey) 0:2, 54. Kelekele (Chombey) 1:2. Rozhodčí Rasang /0/, ŽK Dhurbu, Payokle, Kelekele. 1016 diváků.

FC Gangtok - Gangtok Icemans  2:0 (1:0)

Domácí před sezónou počítali spíše ztráty, když mužstvo opustil reprezentant Raswin, který přestoupil právě do Icemans, a dále Gyampo a Pakhrmla. Ale nová posila do středové řady Getchering se střelecky prosadila už po necelých deseti minutách. Do Ho Wen si naskočil na centr Lompaka, hlavou míč poslal na Getcheringa a ten zblízka rozvlnil síť za zády Lamachheho. Zaskočení Icemans měli problémy zejména ve středu hřiště, který patřil domácím. Po chvíli mohl aktivní Do Ho Wen sám skórovat, ale jeho střelu Lamachhe vyrazil. V 18. minutě ohrozili Mukerdjeeho v brance domácích také hosté, ale střela Šáry nebyla nijak tvrdá.  Icemans ale ožili a ve druhé části první půle měli více příležitostí. Jenže Mukerdjee byl pozorný a dobře svou obranu, kde poprvé nastoupil Nyimche po příchodu z druholigového Namchi, dirigoval. V závěru poločasu Mukerdjee své mužstvo podržel, když dobře vyběhl proti Tripurimu, který na hranici ofsajdu sám postupoval na branku. Po změně stran se hrál zajímavý a kvalitní fotbal, akce se střídaly na obou stranách, ale oba brankáři, kteří se perou o post reprezentační jedničky, se představili v reprezentační formě. Icemans v závěru hodně otevřeli hru, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak po rychlém protiútoku do otevřené obrany potvrdil vítězství FC střídající Ratnakulay po akci dalšího střídajícího hráče Ordupa. FC si ale za bojovnou hru vítězství zasloužil.

Branky: 9. Getchering (Do Ho Wen) 1:0, 89. Ratnakulay (Ordup) 2:0. Rozhodčí Lingyam /2/, 1508 diváků. 

 

2. liga

Hned úvodní kolo naznačilo, které mužstvo bude patřil k největším aspirantům na prvenství. Posílený Singtam si totiž snadno poradil s Pemayangtse. Naopak loňský vítěz Lachen po neúspěšné baráži pořádně zamíchal kádrem, když došlo hned k deseti změnám. Předně se vedení týmu rozloučilo s dlouholetými oporami Chuchwandrndrou, Geylengem, Yuklangem i brankářem Namichim, navíc mužstvo opustila hned trojice útočníků. Noví hráči jsou většinou dorostenci bez zkušeností, takže nový kádr potřebuje čas, aby dozráll. Letošní rok vyhlásilo vedení jako stabilizační bez postupových ambicí a hned v prvním utkání na hřišti rivala Manganu bylo vidět, že Lachen čeká hodně práce. Do popředí by se opět rádo vrátilo i Namchi a zahájilo soutěž úspěšně, když si na domácím hřišti poradilo s nebezpečnými Black Hats.

Singtam Wilds - Pemayangtse Red Monks  4:0 (1:0)/+1/

36. Nandhpar 1:0, 62. Lapaling 2:0, 84. Nandhpar 3:0, 87. Rapkotti 4:0.

Real Mangan - FC Lachen  4:1 (0:0)

53. Lakhputta 1:0, 55. Drukpal 2:0, 58. Baburajee 3:0, 70. Tsagpo 3:1, 87. Sudjit Singh 4:1.

Namchi Storm - Black Hats  2:1 (0:0)

46. K.S. Rai 1:0, 56. Nyigmathi 2:0, 73. Gangal 2:1.

 

Pohár

Ještě před začátkem ligových soutěží bylo na pořadu 1. kolo sikkimského poháru, do kterého zasáhly vedle kompletní druholigové šestice i dva týmy z 1. ligy. Oba byly úspěšné - FC si poradil s Black Hats nejtěsnějším rozdílem, Sherpové zdolali Mangan až zlepšeným výkonem ve druhé půli. Zajímavá byla konfrontace dvou nejlepších týmů loňské druhé ligy. Domácí Lachen udolal Singtam, ale do odvety pojede s inkasovaným gólem, takže šance obou mužstev jsou rovnocenné.

FC Gangtok - Black Hats  1:0 (1:0) /+1/

Namchi - Pemayangtse  1:3 (0:2)

Sherpa - Mangan  3:1 (1:1) /+1/

Lachen - Singtam  2:1 (1:0)

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery