Úvod » Fotbal » Liga Mauritiu

Na Mauritiu začala fotbalová liga

publikováno 01.09.2014 (aktualizováno 03.09.2014)

Také na Mauritiu již začala první i druhá liga. Obhájce titulu Barlow United začal nový ročník výborně, odvezl si tři cenné body ze hřiště Saint Piérre. Nevedlo se Tamarinu, který dostal příděl čtyř branek v North Lagoon. A stejně tak se nevedlo nováčkovi soutěže Olympicu Chamarel, který dostal čtyřku od Unionu Flacq.

St. Piérre Sharks - Barlow United 0:2 (0:1)

  16. Malais (Kamilka) 0:1
  84. Owens 0:2

Rozhodčí Ndahonem  /0/,  575 diváků. Hráno 29. 8.

Zápas nezačal pro domácí dobře. Po opatrné první čtvrthodince se do první vážnější akce dostal Barlow a hned z toho byl gól. Malais šikovně patou tečoval střelu Kamilky. Hra se pak vyrovnala, ale do větší šance se nikdo za první poločas nedostal. Druhá půle měla přece jen vyšší úroveň, než první. Přibylo šancí, zejména ze strany domácích, ale obrana Barlow odolávala, výborně také zachytal Mahomeddani v dresu Barlow. Tlak domácích v závěru sílil, ale gól padl na druhé straně. Do otevřené obrany pronikl Owens a sólo zakončil lobem přes vybíhajícího Beniteze. Šťastné vítězství obhájce titulu se zrodilo díky lepší hře obrany a dobrému výkonu brankáře, ale body se počítají.

North Lagoon Clippers - FC Tamarin 4:1 (3:0)

4. Allan (Baptuswahiri) 1:0  
27. Perlin 2:0  
40. Chakal (Ngawarula) 3:0  
  64. Kwanu (Nomson) 3:1
65. Kobylka ŽK  
90. Ngawarula 4:1  

Rozhodčí Mohutu  /1/, 530 diváků. Hráno 29. 8

Tým North Lagoon začal zápas ve velkém stylu. Už ve 4.minutě tečoval Allan střelu Baptuswahiriho a postaral se o první gól nového ročníku. Tamarin se rozehrával pomalu, hráči působili těžkopádně, za první poločas se nedostali do pořádné příležitosti. Není divu, že s chutí hrající domácí přidali ještě dvě branky. Druhý poločas byl daleko vyrovnanější, Tamarin ukázal, že dovede hrát i dopředu a zaslouženě snížil na 1:3. Nomsonův přímý kop poslal hlavou do domácí branky Kwanu. Pak se předvedl Moravan Kobylka nepěkným faulem a byl rád, že dostal jen žlutou kartu. V závěru se hosté pokusili ještě zápas zdramatizovat, ale Ngawarula se dostal do brejku a stanovil konečný stav zápasu na 4:1. Byla to zasloužená výhra, Tamarin poněkud zklamal svou pasivitou zejména v první půli.

FC Union Flacq - Olympique Chamarel 4:1 (2:0)  /+1/

23. Cocos 1:0  
41. Chamonix 2:0  
48. Lumbaba 3:0  
57. Davids 4:0  
  68. Hurst (Simpson) 4:1

Rozhodčí Mubadze  /0/,  336 diváků. Hráno 29. 8.

Historicky první start v lize si připsal Chamarel na hřišti vloni předposledního Flacqu, diváci ale viděli dobrý fotbal. Přičinili se o to zejména domácí, kteří dali nováčkovi najevo, že to v lize nebude mít lehké. Na hráčích Chamarelu byla vidět také značná nervozita, která zejména hráčům v přední linii svazovala nohy, takže se jim nedařilo zejména ve střelbě. Jedinou střelu na branku domácích vyslal zkušený Bermuďan Simpson, který Chamarel posílil. Na druhé straně Flacq se dostal lehce do vedení po naivní chybě Mouzaiase, kterou využil Cocos. V závěru poločasu zvýšil Chamonix na 2:0, čímž bylo prakticky rozhodnuto. Nástup do druhé půle opět patřil domácím, kteří brzy přidali další dvě branky, teprve pak se podařilo Hurstovi dát historicky první ligový gól Chamarelu. Zbytek zápasu se již odehrál v poklidném tempu, zaujalo jedině střídání domácích, když na hřiště přišel Hu místo Marinelliho, ale po 14 minutách jej trenér odvolal a vystřídal jej Cedri. Chamarel napoprvé působil dojmem nováčka, pro kterého bude liga velkým soustem, ale některé náznaky ve druhé půli ukázaly, že to snad nebude tak zlé.

Program druhého kola

Ve druhém kole, které se hraje 12. září, se představí Chamarel poprvé doma. Soupeřem mu bude silný St. Piérre Sharks. Tamarin si bude chtít napravit reputaci, doma hostí Flacq, který ale v prvním kole podal slibný výkon. A konečně v Barlow se střetnou dva nejlepší týmy z minulého ročníku. Barlow hostí North Lagoon, což bude jistě šlágrem kola. Z tohoto zápasu se plánuje online přenos.

 

Druhá liga přinesla mimo jiné zápas dvou tradičních ligových účastníků. Porthos si z daleké Agalegy přivezl všechny tři body po výhře 3:0. Dařilo se i Flatu, který si vyšlápl na exligový tým Black Aces. Logo-Logo proti Vacoasu sice vedlo, ale nakonec se muselo spokojit s remízou.

Flat Islanders - Albion Black Aces 2:0 (1:0)

24. Malipindí 1:0, 74. Hovaddí 2:0

Agalega Stars - FC Porthos 0:3 (0:2)

4. Benoix 0:1, 26. M´Bu 0:2, 81. Benoix 0:3

AFC Logo - Vacoas Boys 1:1 (0:0)

57. Bebetu 1:0, 62. Pradhan 1:1

Program druhého kola:

Vacoas - Flat, Porthos - Logo-Logo, Black Aces - Agalega

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery