Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » MS 2014 Kiribati

Ve skupině B postupují oba favorité

publikováno 23.06.2014 (aktualizováno 24.06.2014)

Závěrečné zápasy skupiny B v Bairiki rozhodly o tom, že v semifinále budou podobně jako ve skupině A oba favorité.  Čtveřice, která postoupila mezi nejlepší čtyři, je tedy stejná, jako před dvěma lety v Lesothu. Jen semifinálové soupeře si mužstva přehodila. V semifinále se střetne Morava s Mauritiem a Vanuatu s Kiribati. Kiribaťané v posledním zápase smetli Aljašku rozdílem pěti branek a postup si pohlídal i Mauritius, který se spokojil s vízězstvím 2:0 nad Barmou.

Aljaška - Kiribati 1:6 (0:5)  /-1/

V posledním zápase ve skupině se střetli Kiribaťané s Aljaškou, která měla ještě teoretickou šanci na postup. Začátek patřil trochu překvapivě právě Aljašce, která byla v první čtvrthodině aktivnější a měla míč častěji na kopačkách. Vše se ale změnilo v 18. minutě. Kiribatani se zmocnil míče na vlastní polovině a předvedl úchvatné sólo přes celé hřiště, které zakončil přesnou střelou. Waymont se natahoval marně, Kiribati šlo do vedení. A když o pár minut později napřáhl zdálky Seroi a vymetl pavouky z růžku Waymontovy branky, diváci se dostali do varu. Kiribaťané pak začali diváky bavit svou efektní hrou plnou technických fint, přesné kombinace a efektního zakončování. Ještě do poločasu nastříleli další tři branky. Nejprve Brekeke chytře obral o míč váhajícího Rilbyho a přeloboval Waymonta, pak se dvakrát prosadil Krkbrk a už v poločase se zrodil debakl Aljašky.

Do druhé půle vystřídal Rilbyho Davidson a obrana Aljašky se přece jen zlepšila. Dokonce se podařilo párkrát ohrozit branku Otonga. Ten ještě na slabou, ale umístěnou střelu Warwicka stačil, ale na Harleyovo doťuknutí střely Bigbirda už ne a tak se zrodil čestný úspěch Aljašky. Hra se pak vyrovnala a Aljaška zvýšila svou bojovnost, na což doplatil Brekeke, kterého podkopl Selkirk. Brekeke se raději nechal vystřídat, Selkirk vyvázl se žlutou kartou. V závěru hráli domácí opět exhibičně, domácí hráči bavili diváky svými kousky a přidali ještě jeden gól. Na Riberiho pas si naběhl Kabutaro a střelou kolem Waymontových nohou završil skore utkání na konečných 1:6. Závěr se dohrával za stálého skandovaného potlesku diváků a po zápase vypukly oslavné tance. Kiribati po zatím nejlepším výkonu postupuje do semifinále z prvního místa a všichni se už těší na pacifické derby s Vanuatu.

Góly: 18. min. Kiribatani 0:1, 22. min. Seroi 0:2, 28. min. Brekeke 0:3, 36. min. Krkbrk (Mafuriare) 0:4, 41. min. Krkbrk 0:5, 54. min. Harley (Bigbird) 1:5, 80. min. Kabutaro (Riberi) 1:6. Rozhodčí Daylong (Sikkim)  /0/, ŽK Selkirk, Waymont. 2780 diváků, hráno 22. 6. v Bairiki.

Aljaška: Waymont 5 - Rilby 3 (46. Davidson 5), Harley 5, Selkirk 5, Hamery 4 - Redbill 3 (62. Grimsby), Mahawatak 4, Yellowdog 4 - Whitebear 3, Warwick 4 (80. Perry), Bigbird 4

Kiribati: Otongo 5 - Seroi 7, Nanuk 6, Kiribatani 6, Kabutaro 6 - Mafuriare 7, Matemakiti 7 (48. Motomoto 5), Riberi 6 - Krkbrk 8, Brekeke 7 (70. Rakwa), Rakotofarupukiti 6 (80. Natinimate)

 

Barma - Mauritius 0:2 (0:0)  /-1/

Góly: 57. min. Hurst (Baptuswahiri) 0:1, 77.min. Kwanu (Hurst) 0:2. Rozhodčí Třéska (Morava)  /0/. 2633 diváků, hráno 22. 6. v Bairiki.

V závěrečném zápase stačil Mauritiu proti Barmě bod, což ovlivnilo zejména první poločas. Hra se pohybovala převážně ve středu hřiště, šance nepřicházely, diváci se nudili. Jediné, co stálo za zaznamenání v prvních 45 minutách, byl nevybíravý zákrok Kamilky na Do Ho Wena, ale obešlo se to bez žluté karty. Pak se ještě pokoušel překvapit Arnoua Kchan Jul z poloviny hřiště, ale mířil vedle branky. Do kabin se šlo za stavu 0:0 a diváci, kteří ještě  měli v paměti předchozí fotbalový koncert Kiribati, vyprovodili hráče pískotem.

Druhá půle byla přece jen mnohem fotbalovější. Líného Nasriho vystřídal Baptuswahiri, chytli se Hurst a také Calashnick se častěji pokoušel pronikat po levé straně před branku Barmy. Výsledkem bylo v 50. minutě břevno, které trefil Calashnick po vysunutí Hurstem, další ránu Hursta Ehm Su s námahou vytáhl nad břevno. Následující roh přinesl velkou šanci Hitchcocka, ale ten ze tří kroků vypálil vysoko nad. V 58. minutě se však příznivci Mauritiu dočkali. Baptuswahiri se dostal přes Ohn Poka do vápna, našel ještě lépe postaveného Hursta, který otevřel skore. Mauritijci se konečně dostali do herní pohody a ovládli hru. V obraně vše ovládal Tamba, Hurst s Baptuswahirim svými pasy rozhýbali Mboba v útoku a obrana Barmy měla stále víc práce. O druhý gól se postaral opět Hurst. Přímý kop posadil na hlavu nabíhajícího Kwanu, jehož hlavička byla prudká i přesná. Ehm Su neměl šanci. Pak ještě Mauritijcům zatrnulo v 85. minutě, kdy na půlící čáře uklouzl Malais a střídající Na Pij se řítil na branku Arnoua. Ale Tamba prokázal svou rychlost a čistým skluzem těsně před šestnáctkou zažehnal nebezpečí. Zápas tak skončil bezpečným vítězstvím favorita, kterého čeká v semifinále Morava.

Barma: Ehm Su 6 - Po Khnya 6, Ohn Pok 5 (75. Thou Swin), Min Chol 6, Ha Shan 5 - Kchan Jul 5, Po Tok 5, Ma Do Kchan 5 - Po 4 (84. Na Pij), Do Ho Wen 5, Wu Hnja Ja 5 (77. Shan Mlok)

Mauritius: Arnou 6 - Kamilka 5, Tamba 6, Malais 5, Kwanu 6 - Hurst 7, Nasri 5 (46. Baptuswahiri 6), Porto 5 (85. B. Zadani) - T. Hitchcock 4, Calashnick 6 (81. Allan), Mbobo 5

 

1. Kiribati 3 2 1 0 10:4 7
2. Mauritius 3 2 0 1 5:3 6
3. Aljaška 3 1 0 2 5:8 3
4. Barma 3 0 1 2 2:7 1

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery