Úvod » MS 2014 Kiribati

Druhé kolo skupiny B - Barma překvapila Kiribati, Mauritius otočil zápas s Aljaškou

publikováno 20.06.2014

Ve druhém kole skupiny B viděli diváci na národním stadionu v Bairiki vyrovnané boje. Barma zaskočila domácího favorita aktivní hrou a vydolovala bod. Mauritius v zápase s Aljaškou prohrával v poločase 0:1 a o jeho vítězství rozhodl až nástup do druhé půle a dva góly během několika minut.

Barma - Kiribati 2:2 (1:2)  /-1/

Do druhého zápasu nastoupil tým Kiribati ve stejné sestavě, jako do prvního. Zato trenér Barmy změnil sestavu hned na třech místech. Do základu naskočili Min Chol, Ha Shan a Po. Začátek zápasu vyšel lépe domácímu favoritovi, který od prvních minut nátlakovou hrou donutil Barmu k defenzivnímu pojetí. Ale netrvalo dlouho a vše bylo jinak. V desáté minutě zaváhal na půlící čáře Trapatani a Po se dostal do sólového úniku. Vyběhnuvší Otongo jej fauloval ještě před vápnem a zatímco hráči Barmy se dožadovali červené karty pro brankáře, Po se rychle zorientoval, doběhl míč a poslal jej do prázdné branky. Otongo vyvázl se žlutou kartou. Brzké vedení zcela změnilo další průběh hry. Byla to Barma, která převzala otěže zápasu a Kiribaťané se nemohli dostat dlouho k ohrožení branky Ehm Su. Až v závěru první půlhodiny se hra přesunula na půli Barmy. A hned z první vážnější akce  padl gól. Brekeke přelstil Ohn Poka a přízemní střelou vyrovnal. Od té chvíle měla již hra očekávaný průběh. Najednou byli hráči Kiribati všude o krok dříve a obrana Barmy nevěděla, kam dřív skočit. Ve 37. minutě se dostal po pravé straně Riberi přes Ha Shana, odcentroval a nabíhající Rakotofarupukiti přesnou střelou mezi nohy brankáře zajistil Kiribaťanům vedení. Vzápětí zastavil Min Chol únik Krkbrka jen za cenu faulu, za což dostal žlutou kartu. Přímý kop Rakotofarupukitiho skončil jen centimetry nad brankou. Ještě do poločasu nebezpečně střílel Brekeke i Matemakiti, ale Ehm Su byl pozorný.

Do druhé půle přišel místo nejistého Jo Thauta Ma Do Kchan a hra středové řady Barmy se zlepšila. Domácí sice ještě měli míč častěji na kopačkách, ale už se neprosazovali do šancí. Barma vycítila šanci a snažila se o rychlé protiútoky, které táhl zejména Wu Hnja Ja po levé straně. V 53. minutě z jeho centru nebezpečně střílel Po Tok, ale Otongo byl pozorný. Po chvíli však už bylo pro Kiribati zle. Wu Hnja Ja poslal centr do vápna, kde se hlavou prosadil Min Chol a Otongo přišel pozdě - bylo vyrovnáno. Vyrovnala se i hra v poli a Kiribaťané najednou nevěděli, jak se dostat před soupeřovu branku. Otěže hry pomalu, ale jistě převzala Barma. Po nebezpečně vystřelil ještě několikrát, ale jeho rány létaly kousíček mimo Otongovu branku. Kiribati zahrozilo až v 76. minutě, kdy Krkbrk prověřil Ehm Sua. Vzápětí jej ale postihly křeče a musel střídat. Do hry se tak dostal debutant Natinimate. Tempo hry v závěru postupně upadalo a Barma si v pohodě dokráčela pro bod, který může být velmi cenný. Domácí tým se již k ničemu nedostal a bylo vidět, že i on se spokojí s bodem.

Barma podala mnohem lepší výkon, než v prvním zápase proti Aljašce. Spolehlivý byl Ehm Su, v obraně Min Chol i Po Khnya, Středovou řadu držel Kchan Jul a dobé momenty měl ve druhé půli i střídající Ma Do Kchan. Po představoval stálé nebezpečí pro domácí tým, překvapil i Wu Hnja Ja, s jehož úniky měla obrana Kiribati plno práce. U Kiribati patřil k nejlepším Matemakiti a Rakotofarupukiti, v obraně udělal dost práce Seroi a ve druhé půli Morawa. Útok se tentokrát neprosadil tak, jak jsou diváci na Kiribati zvyklí. V posledním utkání ve skupině proti Aljašce bude třeba podat lepší výkon, protože Kiribati nemá zdaleka postup zajištěn.

Góly: 9. min. Po 1:0, 29. min. Brekeke 1:1, 37. min. Rakotofarupukiti (Riberi) 1:2, 57. min. Min Chol (Wu Hnja Ja) 2:2. Rozhodčí Bumbuyo (Svazijsko)  /1/, ŽK Min Chol - Otongo, 2800 diváků, vyprodáno. Hráno 19. 6. v Bairiki.

Barma: Ehm Su 6 - Po Khnya 6, Ohn Pok 5, Min Chol 6, Ha Shan 5 - Kchan Jul 6, Po Tok 5 (69. Thou Swin), Jo Thaut 4 (46. Ma Do Kchan 5) - Po 6, Do Ho Wen 5 (83. Ma Kchwei), Wu Hnja Ja 6

Kiribati: Otongo 5 - Seroi 6, Nanuk 5 (57. Morawa 6), Kiribatani 5, Trapatani 4 - Mafuriare 4, Matemakiti 6, Riberi 6 - Krkbrk 5 (77. Natinimate), Brekeke 5 (68. Rakwa) Rakotofarupukiti 6

 

Mauritius - Aljaška 2:1 (0:1)  /+1/

Večerní zápas byl pro Mauritius velmi důležitý. Porážka by znamenala konec nadějí na semifinále. A na hře to bylo znát. Na kopačky se vkrádala nervozita, nedařily se přihrávky, do zakončení se v prvních minutách nedostal prakticky nikdo. Jedině snad pokus Calashnicka z velké dálky se dá považovat za náznak šance. Není divu, že Aljaška brzy ovládla hru a Arnou měl od prvních minut dost práce. Nejprve musel vytáhnou střelu Warwicka, pak včasným vyběhnutím zmařil šanci Redmanovi. Na Selkirkovu střelu ale neměl šanci a Aljaška se ujala vedení. Mauritius se nutil hrát dopředu, Nasri se pokoušel o vysunutí některého z útočníků, ale obrana Aljašky, v níž kraloval zejména Sellkirk, nepřipustila žádné ohrožení branky Waymonta. Na druhé straně hrozili hráči Aljašky nebezpečnými kontry a obrana Mauritiu se musela stále mít na pozoru. Whitebear i Redman však naštěstí pro Arnoua neměli přesnou mušku a tak se do kabin šlo za stavu 0:1.

Důrazný pohovor trenéra Vůla měl na hráče Mauritiu přece jen dobrý vliv. Z kabin jakoby vyšlo úplně jiné mužstvo. Od začátku se hráči nátlakovou hrou dostávali před branku Aljašky a jejich akce byly čím dál tím nebezpečnější. V 47. minutě nebezpečně pálil Calashnick, Waymont s námahou vyrazil na roh. Po něm se obrana Aljašky sice ubránila, ale nepřesný odkop Catchmana zachytil obránce Grimes, využil nekoncentrovanosti obrany Aljašky, pronikl až před branku a křižnou střelou vyrovnal. Mauritijci pozvbuzeni gólem se tlačili i nadále do zakončení a v 50. minutě Nasri orazítkoval tyč. V 53. minutě využil Calashnick podklouznutí Catchmana a ranou do šibenice získal Mauritiu vedení. Krátce na to trenér Black Bison Catchmana stáhl a do obrany přišel Harley. Byl to dobrý tah. Harley stmelil obranu a sám dokázal i rozehrát nejednu akci. Hra se vyrovnala, Mauritius se nedostával už tak často do zakončení a hráči pomalu začali podvědomě pomýšlet na ubránění těsného vedení. Aljaška si opět získala převahu a nebýt nepřesné mušky, bylo by před Arnouem dost zle. Ale Whitebeara dokázal eliminovat Grimes, Warwick se postupně vytratil a Redman měl smůlu v zakončení, když třikrát za sebou vypálil zblízka těsně vedle. Závěrečné minuty byly dost rozkouskované, Mauritius za nelibosti diváků se zaměřil na to, aby se co nejméně hrálo a neustálým zakopáváním míče znervózňoval soupeře. Poslední minuty proběhly sice před brankou Mauritiu, ale do gólové šance se už nikdo nedostal. Nepříliš pohledný zápas skončil těsným vítězstvím favorita, který ale svým výkonem kromě začátku druhé půle nijak nepřesvědčil a často jen smůla v zakončení hráčů Aljašky mu pomohla ke třem bodům. Nejlepší hráči? U Mauritiu snad jedině Nasri s Calashnickem, u Aljašky oba obránci - Selkirk a střídající Harley. Aljaška si za výkon asi zasloužila nejméně bod, ale Mauritius nepřesvědčivým vítězstvím zůstal ve hře o semifinále jeko jeden z favoritů na postup. Situace ve skupině je však vyrovnaná a postoupit může ještě kdokoliv.

Góly: 10. min. Selkirk (Rilby) 0:1, 48. min. Grimes 1:1, 53. min. Calashnick 2:1. Rozhodčí Mohlohone (Lesotho) /0/, 2597 diváků. Hráno 19. 6. v Bairiki.

Mauritius: Arnou 5 - Kamilka 5 (87. Allan), Tamba 5, Malais 5, Grimes 6 - B. Zadani 5, Nasri 6, Porto 5 - Saussé 5, Calashnick 6 (85. Baptuswahiri), Mbobo 5 (74. Sharon)

Aljaška: Waymont 6 - Rilby 6, Catchman 5 (53. Harley 7), Selkirk 7, Hamery 6 - Grimsby 5 (84. Littlebison), Mahawatak 6, Yellowdog 5 - Whitebear 5, Warwick 5 (78. Sherwood), Redman 5

1. Kiribati 2 1 1 0 4:3 4
2. Aljaška 2 1 0 1 4:2 3
3. Mauritius 2 1 0 1 3:3 3
4. Barma 2 0 1 1 2:5 1

V posledním kole v neděli hrají: Aljaška - Kiribati /-1/ a Barma - Mauritius /-1/.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz