Úvod » MS 2014 Kiribati

Příprava vrcholí

publikováno 10.06.2014

14. mistrovství světa je za dveřmi a příprava pořadatelů i jednotlivých mužstev vrcholí. Oba stadióny už jsou připraveny a fanoušci se můžou těšit na svátek fotbalu. 

Sikkimská reprezentace ladí formu na Nauru a v rámci přípravy sehrála přátelský zápas s domácí reprezentací. Utkání také mělo slavnostní podtext, protože se s reprezentací Nauru loučil útočník Jeremiah Ogyeriniji, který v 35 letech oznámil konec dlouholeté reprezentační kariéry. A právě v dresu sikkimského mužstva Gangtok Icemans prožil Ogyeriniji nejlepší léta své kariéry, takže lepší rozloučení si snad nemohl přát. Navíc to bylo loučení úspěšné, neboť Nauřané dokázali těsně zvítězit.

Nauru - Sikkim  2:1 (1:1)

Domácí začali hodně zostra a hned v páté minutě se po pěkné akci Drytta a přesné střele Pamuwagira dostali do vedení. Na hráčích Sikkimu bylo zpočátku vidět, že se ještě ne úplně dokázali aklimatizovat a v jejich hře bylo dost nepřesností. Nicméně po ojedinělé akci a průniku Dananda dokázal Bhangutta zpoza šestnáctky přesnou střelou k tyči vyrovnat. Sikkimové poté vyrovnali hru, ale nauruská obrana hrála pozorně a žádné komplikace před Chhim nepřipustila. Sikkimská převaha pak pokračovala i ve druhé části první půle, ale šancí bylo poskrovnu. Střelec Naymal Khal, na něhož trenér Sakkil hodně spoléhá, se prakticky nedostal k pořádné střele, více se dařilo dalšímu krajánkovi Danandovi, který mohl skórovat v 35. miutě, ale jeho pokus z nadějné pozice Cchi vyrazil. Nauřané měli šanci v závěru poločasu, kdy se prokličkoval do šestnáctky Drytt, ale na zakončení už neměl dost sil. Po změně stran začali opět aktivněji domácí. V 49. minutě průnik Ogyerinijiho zastavil až nedovoleným zákrokem Raswin a z přímého kopu pak krásně zakroutil míč za záda Mukerdjeeho mladý Pamuwagir, jemuž se premiéra v základní sestavě náramně vydařila. Trenér Sakkil prostřídal sestavu, na hřiště se poprvé v reprezentaci podíval nejmladší hráč výběru Prakottri, vystřídali také oba útočníci, ale výkon mužstva postrádal jiskru a přesnost. Mírná převaha byla hodně jalová a střídající brankář Bobbut moc práce neměl. Čtvrt hodiny před koncem se pak dočkal mohutného aplausu Jeremiah Ogyeriniji, který opustil hřiště a symbolicky přenechal svoje místo mladšímu bratrovi Robertovi. Nauru vedení udrželo až do konce a sikkimští trenéři budou mít o čem přemýšlet. Na pozápasové tiskové konferenci pak trenér Sakkil oznámil, že mimo soupisku zůstane středopolař Chcang a útočník Hathi, před nímž dostal přednost nejproduktivnější hráč ligy Ringla.Oba hráči ale v týmu zůstávají a s výpravou odcestují na Kiribati.

Branky: 5. Pamuwagir (Drytt) 1:0, 15. Bhangutta (Danand) 1:1, 49. Pamuwagir (př. kop) 2:1. Rozhodčí Wigera (Kiribati) /1/. Hráno 9. 6. 2014 v Anabaru, 1489 diváků.

Nauru: Cchi (46. Bobbut) - Peleme, Moluk, Meline (46. Yokioki), Freedom - Pizzaro, Berril, J. Hobart - Pamuwagir, J. Ogyeriniji (74. R. Ogyeriniji), Drytt (54. Bourne)

Sikkim: Mukerdjee - Bhangutta, Swaling, Raswin, Prikhale (46. Nyingtam) - Lompak, Ringdup, Linthi (46. Nangapar) - Naymal Khal (67. Ringla), Danand (52. Tripuri), Balsir (52. Prakottri)

 

Barmská reprezentace si před odletem na šampionát k poslední přípravě pozvala výběr Malediv. Domácí byli dlouho lepším mužstvem a zdálo se, že si na cestu přibalí vítězství. Jenže poslední čtvrthodina všechno změnila.

Barma - Maledivy  2:3 (1:0)

Trenér domácích Ji Hnyuj šetřil některé hráče Falamu po jejich vítězném finále v Poháru FIFAC, a tak základní sestavu tvořili spíše hráči druhého sledu. Také Maledivci nenastoupili v nejsilnějším složení a hra v první půli byla zpočátku oboustranně dost rozháraná. Postupně však získávali převahu domácí a v 16. minutě nebezpečně protáhl Tirika v maledivské brance táhlou střelou Ma Kchwei. Ten patřil mezi nejaktivnější hráče a svými průniky motal hlavy obráncům soupeře. Po necelé půlhodině zatáhl Ma Kchwei míč až k brankové čáře, jeho centr Tirik špatně vyrazil jen na hlavu Na Pije a ten pohodlně otevřel skóre. Vzápětí mohl zvyšovat Do Ho Wen, který ale střeleckou smůlu neprotrhl - jeho volej se jen otřel o tyč. Maledivci měli v první půli jedinou vážnější šanci, kdy dobře zakombinovali, ale úplně volný debutant v reprezentaci Al Kush-ne branku netrefil. Po změně stran byli opět aktivnější domácí i po tronásobném poločasovém střídání. Jejich kombinace byly pohledné i účelné, ale koncovka vázla. Střídající Shan Mlok ani Na Pij na Tirika nevyzráli, ale po hodině hry už byl Na Pij úspěšný, kdy se mezi obránci krásně položil do centru výborného Ma Kchweie a hlavičkou nedal Tirikovi šanci. Zdálo se, že domácí v pohodě dovedou utkání k vítězství, ale v 74. minutě se po akci střídajících hráčů prosadil Madhoo-hadhoo a o tři minuty později překvapil Ehm Su v brance Barmy chytrým obloučkem Hole-inone. Domácí úplně odpadli, najednou bylo na hřišti jediné mužstvo a Maledivci svou převahu dokázali vyšperkovat vítězným gólem. V 82. minutě přišel na hřiště 20 letý debutant Fisher a po dvou minutách na hřišti předvedl neskutečné sólo, kdy si posadil dva obránce i brankáře Ehm Su a drze do prázdné branky zakončil. V závěru utkání do té doby korektně povzbuzující publikum domácí hráče vypískalo.

Branky: 27. Na Pij 1:0, 61. Na Pij (Ma Kchwei) 2:0, 74. Madhoo-hadhoo (Paluhadhoo) 2:1, 77. Hole-inone 2:2, 84. Fisher 2:3. Rozhodčí Drukpal (Bhútán) /1/, ŽK Min Chol (BIR). Hráno 10. 6. v Akyabu, 1414 diváků.

Barma: Ehm Su - Po Khnja, Ohn Pok (46. Thou Swin), Min Chol, Ha Shan (68. Le Ninh) - Kchan Jul (46. Ma Do Kchan), Wu Hnja Ja, Jo Thaut - Na Pij (68. Po), Do Ho Wen (46. Shan Mlok), Ma Kchwei (79. Po Tok)

Maledivy: Tirik - Balele-em, Hasan-shal, Al lamal-lok, Al Mayamood - Susheel (67. Paluhadhoo), Pele-mali (82. Fisher), Mahlee - Pupook (46. Madhoo-hadhoo), Al Kush-ne (56. Hole-inone), Al Kalil-lok

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz