Úvod » Livescore

Finále poháru FIFAC

publikováno 05.06.2014

Live přenos z finálového zápasu poháru FIFAC mezi týmy Falam Tigres a Nova Vikantice začne dnes od 17:15 středoevropského času!

Falam Tigres 1:0 (1:0)  /-1/ Nova Vikantice

 

*   Pro dnešek je to z Tamarinu všechno, nashledanou při některém z příštích online přenosů.
*   Zápas skončil nejtěsnějším vítězstvím Falamu, přesto se dá říci, že zcela zaslouženě. Vítězové rozhodli zápas už vprvním poločase, kdy byli jasně lepší, vytvořili si několik nadějných šancí a jednu z nich proměnili. O výhru se zasloužili všichni, je však možné vyzvednout Thou Swina, Po Toka, Jo Thauta i oba útočníky. Vikantice zůstaly za očekáváním. Záloha nadokázala podržet míč, útok nedostával tolik příležitostí k zakončení a když už se dostal Saussé do šance, nedokázal Su Wayena ohrozit. Druhá půle byla podstatně horší, než první, ale Falam i nadále kontroloval hru a soupeře prakticky k ničemu nepustil. Vikantičtí neměli za celý zápas jedinou opravdu gólovou šanci a mají o čem přemýšlet.
  90´+3 Konec zápasu! Zatímco zklamaní hráči Vikantic padají na trávník, Falamští Tygří radostně běží ke své střídačce a vyhazují trenéra do vzduchu. Skupinka příznivců z Falamu vbíhá na hřiště a raduje se s hráčí i realizačním týmem. Pořadatelé se snaží vyklidit prostor ke předání trofeje, což se rychle podařilo. Kapitán Falamu už přebírá z rukou předsedy FIFAC pohár. Poprvé v historii Poháru FIFAC se trofej stěhuje do Barmy.
  90´ Nastavují se tři minuty, Falam drží míč na své polovině, Vikantice se už o nic nepokoušejí. Zdá se, že je rozhodnuto.
X 89´ Falam takticky střídá. Na hřiště se podívá pohárový debutant Kyauk Lhat namísto Ma Lei.
  87´ Vikantice zahrávají serii tří tohů, ale ke střelbě se nikdo nedostal. Nejblíže byl Saussé, ale Su Wayen mu míč sebral z hlavy.
X 85´ Za Masaře přichází Vosel. Je to poslední střídání Vikantic. Záložník Vosel se staví na levé křídlo, hraje se na tři obránce. Ale šance nepřicházejí, Falam kontroluje hru.
  84´ Zdálky pálí Gaťava,ale hodně nepřesně. Trenér Suchý u postranní čáry zoufale rozhazuje rukama a gesty se snaží posílat své hráče dopředu.
X 81´ Falam posiluje obranu. Na hřiště jde obránce Bhan Sram za Kya Kwa.
  80´ Saussé se pokouší dostat po křídle do šance, ale je odzbrojen Ha Shanem. Ten posílá dlouhatánský odkop až k Zemákovi. Zemák vykopává daleko do pole a míč končí u Su Wayena. Někteří diváci začínají pískat.
  78. Tempo hry značně pokleslo. Vikantice se sice pokoušejí vynutit si převahu, ale dobře zformované zadní řady Falamu nedopouštějí žádné ohrožení branky.
X 75´ Také na straně Falamu dochází ke změně. Vyčerpaného Po Toka střídá Lahn Hak.
X 74´ Trenér Vikantic se rozhodl raději Hrozného vystřídat a posílit útok. Na hřiště přichází zkušený Gaťava.
  72´ Ma Lei se pokouší vyvézt míč, je však nedovoleně atakován Hrozným. Falamští se dožadují karty, ale ani tentokrát se nezažlutilo.
  71´ Po Tok má problémy, postihly jej křeče. Nechal se ošetřit za postranní čarou, ale po chvíli se vrací do hry.
  68´ Hra se poněkud přiostřila. Ma Lei poslal k zemi Hrozného, ten mu to okamžitě oplatil. Nastala mírná strkanice, rozhodčí si volá oba aktéry, ale místo očekávaných žlutých karet následuje podání rukou a může se pokračovat.
* 64´ Utkání sleduje 1260 platících diváků. Ve skutečnosti je jich ale víc, protože pořadatelé pustili do hlediště mládež zdarma, takže odhadujeme kolem 1400 duší.
  62´ Thou Swin opět ukázal, že ovládá celé hřiště. Pronikl po levé straně a z těžkého úhlu vystrašil Zemáka. Míč však zasvištěl nad brankou a Vikantičtí si oddechli.
  59´ Další pokus Vikantic skončil nepodařenou přihrávkou. Neúnavný Jo Thaut vystihl záměr Vodičky a bez problémů posílá míč na polovinu soupeře. Po v souboji s Masařem však neuspěl.
  56´ Vikantice mají výhodu rohového kopu. K hlavičce se dostal Vachůn, Su Wayen vyráží na roh, ale již předtím rozhodčí viděl Vachůnův faul, takže místo rohu se zahrává od branky Falamu.
!! 51´ Velká šance Falamu! Z nečekaného protiútoku se dostal do dobré šance Po, ale střílí asi z osmi metrů přímo do Zemáka, který míč vyboxoval nad sebe a následně skryl v náručí.
  50´ Zatím se hraje dost opatrně. Zejména Falam zajišťuje obranu víc, než v prvním poločase. Vikantice mají míč teď častěji na kopačkách, ale k ohrožení branky se zatím nedostali.
  47´ Po rohu se pokusil vystřelit Kovařík, ale jeho střela se sotva dokutálela k Su Wayenovi. To snad ani za střelu nelze považovat.
  46´ Druhý poločas začal.  A hned po výkopu se pokouší nový muž na hřišti Vachůn prokniknout do šance a vybojoval roh.
X 46´ V mužstvu Vikantic namísto Krajczyho nastupuje do druhé půle Vachůn.
*   Obě mužstva se již objevila na hřišti.
* 45+1 Rozhodčí Kwalunga neměl důvod k nastavování a ukončil první poločas. Zatím v něm kraluje jednoznačně tým z Barmy. Vikantice se nedostaly do kloudné příůežitosti a za celý první poločas neohrozily Su Wayena jedinou přímou střelou na branku.
Druhý polořas začne zhruba za 14 minut.
  44´ Porto proniká po levé straně, Nakhanalsishkrmla jej zastavuje nedovoleným způsobem. Přes protesty barmských hráčů zahrávají Vikantice přímý kop, centr do vápna však odvrací opět bezchybný Jo Thaut.
  40´ Po vedoucí brance se poněkud Falam zatahuje, Vikantice se dostávají častěji na polovinu soupeře. Ale zatím se jim nepodařilo ohrozit Su Wayena.
!!! 36´ Falam právě střílí branku!!
Falam opět vyzrál na pokus o ofsajd, Po po pravé straně unikl až do vápna a naservíroval ideální přihrávku před prázdnou branku. OLYFUTUM měl snadnou úlohu, Zemák byl bezmocný. Falam se ujímá vedení 1:0.
  33´ Krajczyho pokus o vysunutí Miloše Kovaříka končí jen v postranním autu. Kovařík jen bezmocně rozhodil rukama.
  32´ Další střela na Zemáka. Po Tok však střílí slabě, Zemák v klidu chytá a rozehrává nakrátko na Krajczyho.
  31´ Konečně po půlhodině se dostávají ke slovu i Vikantičtí. Saussé se pokouší dostat po pravé straně do střelecké pozice, Thou Swin jej však odzbrojil za cenu rohu. Vodička však centruje z rohu přes celé vápno a míč končí na druhé straně za postranní čarou.
  28´ Další střela letí na Zemáka. Vyslal ji velmi aktivní Thou Swin, Zemák se nenechal zaskočit.
  26´ Vikantice se stále nemohou dostat do hry. Falam má teď zcela hru pod kontrolou.
!! 22´ Zatím největší šance zápasu! Falamští přelstili pokus o ofsajdsystém, po přihrávce Po se řítí Jo Thaut sám na Zemáka! Ten se však blýskl perfektním zákrokem, dobře vyběhl a vytěsnil střelu na roh. Kchan Jul posílá míč z rohu před branku, ale Jarda odvrátil hlavou do bezpečí.
  21´ Další útok Falamu, ale nic z toho není. Kwalunga viděl Jo Thautův faul.
  18´ Pokus Vikantic o vysunutí Saussého zastavil praporek asistenta. Falam rychle rozehrál, dopředu si naběhl obránce Thou Swin, jeho dalekonosná rána končí metr vedle. V hleddišti to jen zahučelo.
  16´ Hraje se stále častěji na polovině Vikantic, které se nemohou dostat do hry. Pěknou kombinaci Falamu zakončil nepovedenou střelou Kya Kwa.
! 13´ Další příležitost Falamu! Ve velmi dobré pozici se ocitl Po Tok, vystřelil tvrdě, ale několik centimetrů nad branku. Zemák se jen stačil podívat.
  12´ Do dobré příležitosti se dostal Olyfutum. Jeho střelu z hranice šestnáctky ale Zemák zlikvidoval.
  10´ Kcha Jul posílá pas na nabíhajícího Po, kterého odzbrojuje čistým skluzem Masař. Falamští se dožadují odpískání faulu,ale rozhodčí ukazuje k rohovému praporku. Z rohu nebylo nic, Vikantice se lehce ubránily.
   7´ Hra zatím probíhá bez většího vzruchu ve středu hřiště. Zdá se, že o něco větší aktivitu projevují Tygři, ale obrana Vikantic jejich náznaky bez potíží likviduje.
   4´ Nakhanalsishkrmla posílá dlouhý pas za obranu, ale nabíhající Po má k míči dál, než golman Zemák
   1´ Zápas začal. První pokus Falamu zastavuje krátce za půlící čarou Vodička, který uklidňuje hru dlouhou malou domů.
* -1´ Los vyhrál kapitán Vikantic Zámečník, volí stranu, Falam bude mít výkop.
* -4´ Obě mužstva již nastupují na hrací plochu. Falam v kombinaci oranžových a černých pruhů, Vikantičtí celí v bílém. Trojice rozhodčích je ze Svazijska, hlavním arbitrem je Kwalunga. Zaznívá hymna poháru FIFAC a kapitáni se připravují k losování.
* -10´ Známe již sestavy obou týmů. Falam nastupuje v obvyklém složení:
Su Wayen - Nakhanalsishkrmla, Ma Lei, Thou Swin, Ha Shan - Kchan Jul, Po Tok, Jo Thaut, Kya Kwa - Po, Olyfutum.
Také vikantický trenér Suchý vsadil na osvědčenou sestavu:
Zemák - Kopřivňák, Jarda, Zámečník, Masař - Vodička, Krajczy, B. Hrozný, Porto - Saussé, M. Kovařík.
Mírným favoritem jsou Vikantice, ale Falam, který obhájil mistrovský titul v Barmě, rozhodně nebude lehkým soupeřem.
* -15´ Vítáme všechny příznivce u přímého přenosu z finále poháru FIFAC mezi Falamem Tigres a Novou Vikantice. Zápas na stadionu mauritijského FC Tamarin začne za čtvrt hodiny. Zbrusu nové umělé osvětlení svítí na nově položený trávník, ochozy se plní diváky. Je ideální počasí, 23°, vítr, který po velý den vanul od jihu, se již utišil. Obě mužstva se již rozcvičují, ozývají se skupinky příznivců obou mužstev. Zdá se, že v hledišti budou mít převahu příznivci barmského týmu, ale i dvě desítky fanoušků moravského týmu o sobě dávají vědět.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil sakkil | 05.06.2014 19:22
Senzace! Blahopřání do Falamu!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz