Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Dikchu po penaltovém rozstřelu získalo pohár

publikováno 27.05.2014

 

Dikchu Athletics - Gangtok Icemans  3:3 (1:2, 2:2), penalty 5:4

Finále domácího poháru hrané v Gangtoku přineslo dramatický boj a překvapivý triumf podceňovaného týmu Dikchu. Úvod utkání patřil hráčům Icemans, kteří začali hodně aktivně a v první čtvrthodině si vytvořili minimálně tři velké šance. Khumba kapituloval až po dorážce Filipa Cvrka po skrumáži po rohovém kopu. Brzy to mohlo být o dva góly, ale Šára zblízka trefil pouze brankáře Khumbu. Dikchu se poprvé osmělilo v 25. minutě, kdy po levé straně pronikl Elden Shari a nebezpečně centroval. Lamachhe si však poradil. Po půlhodině hry však po nevinné akci propadl míč až k nohám volnéha Turba Lepchi, který pohotově vyrovnal. Před koncem poločasu se však opět prosadil Filip Cvrk, který zaskočil Khumbu falšovanou střelou z úhlu a Icemans šli do kabin s těsným vedením. Po změně stran se obraz hry změnil, hráči Dikchu začali mnohem aktivněji a po pěti minutách měl Turbo Lepcha na kopačce vyrovnání. Lamachhe ale vytáhl skvělý zákrok. Dikchu překvapivě ovládlo střed hřiště, hráči aktivně napadali a odvážně se zapojovali do útočení a dělali obraně Icemans velké problémy. Zejména pravá strana Icemans docela hořela a Ma Kchwei s Eldenem Sharim neustále zásobovali hrot útoku nebezpečnými centry. Lamachhe v brance se ale rozchytal k výbornému výkonu a dlouho držel naděje Icemans. Převaha Dikchu ale nakonec byla zúročena, když se po pěkné uličce Trankoreho prosadil výborný Ma Kchwei. Na víc ale už Dikchu nemělo, a tak utkání dospělo do prodloužení. Jeho první část připomínala spíš šachovou partii, nikdo nechtěl udělat zásadní chybu. Po změně stran ale nejlepší hráč Icemans Filip Cvrk krásně vysunul Tripuriho a mladý útočník opět poslal svůj tým do vedení. Icemans se ale radovali pouze chvíli. Sedm minut před koncem zahrával Shutra přímý kop, míč se otřel o hráče ve zdi a Lamachhe byl bezmocný. Na víc už oběma mužstvům nezbyly síly, a tak musely rozhodnout penalty. Ve druhé sérii trefil Tripuri pouze tyč, a protože ostatní hráči byli stoprocentní, získalo Dikchu poprvé Sikkimský pohár.

Branky: 17. F. Cvrk  0:1, 30. T. Lepcha (J. Lhendup) 1:1, 43. F. Cvrk  1:2, 73. Ma Kchwei (Trankore) 2:2, 109. Tripuri (F. Cvrk) 2:3, 113. Shutra (př. kop) 3:3. Penalty: Lhotspa 0:1, Wu Hnja Ja 1:1, Tripuri nedal, Elden Shari 2:1, Nyingtam 2:2, Lhendup 3:2, F. Cvrk 3:3, Soplay 4:3, Cheporai 4:4, Ma Kchwei 5:4. Rozhodčí Rasang /1/, ŽK Ruptsang, Cheporai, Lhotspa (ICE), 1289 diváků

Baráž

FC Lachen - Sherpa Club Gangtok  2:4 (2:0)

V Lachenu se v prvním utkání o účast v Sikkimské lize střetl domácí FC s mužstvem Sherpy. Lachen ovládl první poločas, kdy zaskočil soupeře rychlým gólem Bayangar a i v dalším průběhu se zdálo, že to domácí s návratem mezi elitu myslí vážně. Sherpové se nemohli dostat do tempa, byli pomalejší, jako by jim ve vysoké nadmořské výšce chyběl kyslík. Po půlhodině zvyšoval Pema Lodro a to ještě brankář Bhumel, který opět nahradil Yatsa, v brance dělal, co mohl. Po změně stran přece jen Sherpové začali lépe, vědomi si toho, že branka na hřišti soupeře má svou hodnotu. Lachen začal naopak laxněji a už po třech minutách hry nechala obrana míč propadnout až před Pratneshe, ale ten byl tak překvapený, že téměř odkrytou branku netrefil. Po hodině hry ale Phuncchog posunul míč na Chombeye a ten prostřelil Namichiho. Inkasovaná branka domácí zkušený tým nečekaně znervózněla a výsledkem byla hrubka Namichiho, který nepochopitelně přihrál míč osamocenému Kelekelemu. Ten nabídku využil a srovnal skóre. Od této chvíle už Sherpa úplně ovládla hru a Lachen úplně odpadl. Z mnoha šancí se ještě prosadil Pratnesh a střídající Suresh Mandardanjan. Sherpové tak rázně vykročili k udržení ligové příslušnosti, odveta se hraje za týden.

Branky: 11. Bayangar (Ramaling) 1:0, 32. Pema Lodro 2:0, 59. Chombey (Phuncchog) 2:1, 62. Kelekele 2:2, 70. Pratnesh 2:3, 82. S. Mandardanjan 2:4. Rozhodčí Daylong /1/, ŽK Tsamplat (LAC), 885 diváků.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz