Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » ostatní ligy

Domácí poháry

publikováno 14.05.2014

Sikkim

V semifinále Sikkimského poháru si Icemans po vypadnutí z Poháru FIFAC i po neúspěchu v lize udrželi šanci na zisk alespoň jedné trofeje, když ve dvojzápase vyřadili vedoucí tým 2. ligy Lachen. Ve finále jim bude soupeřem překvapivě Dikchu, které proti Himalaye využilo zejména výhodu domácího hřiště. V odvetě v Gangtoku sice Himalaya dokázala otočit nepříznivý stav, ale na postup to nestačilo.

Dikchu - Himalaya  4:2 (1:2)

Himalaya začala dobře a po šesti minutách otevřel skóre Pottkan. Domácí se dlouho nedokázali prosadit a šance si nevytvořili, navíc po půlhodině zaskočil náhradního brankáře Shenchuka Birandra a vypadalo to na jasný zápas pro Himalayu. Dikchu ale před koncem poločasu vstřelilo kontaktní gól a po změně stran už jednoznačně kralovalo. Během osmi minut vstřelili domácí tři góly a měli i další šance, nicméně výsledek sliboval dobré šance do odvety.

Branky: 6. Pottkan (Sindjatnanthya) 0:1, 28. Birandra 0:2, 41. Trankore 1:2, 52. Trankore (Dzondup) 2:2, 54. Dzondup (Lattey) 3:2, 60. Dzondup (Lattey) 4:2. Rozhodčí Chopyal /1/, ŽK Getchering, Swaling (HIM), 442 diváků.

Himalaya - Dikchu  3:2 (0:2) /+1/

Domácí do odvety nastoupili s trojicí útočníků, ale nebylo jim to nic platné. Chybami v obraně dovolili soupeři v první půli dvakrát skórovat, přesto po změně stran ještě zabojovali a dlouho bojovali alespoň o prodloužení. V závěru tlak před brankou Khumby sílil a byl místy drtivý, ale bývalý brankář Himalaye se vytáhl k velkému výkonu a  i s notnou dávkou štěstí další gól nepustil a Dikchu se může těšit na finále.

Branky: 16. Ma Kchwei 0:1, 21. Trankore (Wu Hnja Ja) 0:2, 49. Birandra 1:2, 54. Chcang (Taipchung) 2:2, 64. Swaling 3:2. Rozhodčí Daylong /1/, ŽK Chawalyappa, Pratnasharma (DIK), 642 diváků.

Icemans - Lachen  4:2 (1:2) /+1/

Icemans díky nabitému programu šetřili některé hráče základní sestavy, a tak se na hřišti neobjevili moravští krajánci. Hra byla dlouho rozháraná, Lachen pozorně bránil a domácím to moc nešlo. Navíc po půlhodině se po pěkné akci prosadil Tsamplat a Lachen vedl. Už za tři minuty ale dokázal Nyingtam odpovědět přesnou střelou k tyči, jenže Lachen šel opět do vedení po průniku Pemy Lodra, který falšovaným centrem zaskočil Lamachheho. Po změně stran během čtvrthodiny sice Icemans otočili skóre, ale nadále to bylo spíš trápení. Nepomohla ani střídání, avšak  dvě minuty před koncem po jasném ofsajdu skóroval Ruptsang. Hráči Lachenu se hodně zlobili a rozhodčí Khambe musel vytahovat žluté karty, nicméně na výsledku to nic nezměnilo.

Branky: 30. Tsamplat (Bayangar) 0:1, 33. Nyingtam 1:1, 42. Pema Lodro 1:2, 52. Gyorko (Linthi) 2:2, 62. Linthi (Hathi) 3:2, 88. Ruptsang (Lhotspa) 4:2. Rozhodčí Khambe /2/, ŽK Limbo, Yuklang, Tsagpo, Chuchwandrndra (LAC), 835 diváků.

Lachen - Icemans  0:3 (0:2) 

Icemans měli za sebou neúspěšnou odvetu v Poháru FIFAC a po šesti dnech mířili na semifinále domácího poháru do Lachenu. Porážka ve Falamu však na hráčích nezanechala stopy a už po deseti minutách bylo jasno. To už totiž Icemans po brankách Linthiho a Sumatry vedli 2:0. V útoku opět nastoupila dvojice Tripuri - Hathi a zejména Hathi byl hodně vidět - přihrával na všechny branky. Lachen byl neškodný, jako by se hráči už soustředili na baráž. Lamachhe v brance Icemans neměl moc problémů s udržením čistého konta. Po brance Tripuriho z úvodu 2. poločasu už nebylo co řešit a Icemans si v pohodě dokráčeli pro postup do finále.

Branky: 4. Linthi (Hathi) 0:1, 10. Sumatra (Hathi) 0:2, 55. Tripuri (Hathi) 0:3. Rozhodčí Lingyam /1/, 688 diváků.

 

Bhútán

Do finále Bhútánského královského poháru se probojovaly dvě současně nejlepší mužstva - Thimbú Yetties a Raidak Chhukha. Yetties ovšem nezačali dobře a úvodní utkání na domácím hřišti proti Paru nečekaně prohráli. V odvetě ale předvedli, že závěr sezóny hrají v dobré formě a dokázali ztrátu vymazat a ve druhé půli vstřelit rozhodující gól. Ve druhé semifinálové dvojici si Raidak vypracoval dobrou výchozí pozici výhrou 2:0 v Hatisaru, takže ani domácí remíza v odvetě nevadila. Finále se hraje v Bjakaru.

Yetties - Paro  1:2 (0:2),   Paro - Yetties  1:3 (1:2), postupují Yetties

Hatisar - Raidak  0:2 (0:1),   Raidak - Hatisar  2:2 (1:1), postupuje Raidak

 

Barma

Velké překvapení se konalo v semifinále Poháru Barmy, když vypadl Falam s poslední Laputtou. Druhým finalistou se stal Tararingapatam, který už v prvním utkání vyhrál na hřišti Yenangyaungu a v odvetě mu stačila remíza. Finále se odehraje v Yenangyaungu.

Yenangyaung - Tararingapatam  1:4 (1:1)

Tararingapatam - Yenangyaung  1:1 (1:1), postupuje Tararingapatam

Laputta - Falam  2:1 (1:0)

Falam - Laputta 3:3 (1:1) /+1/, postupuje Laputta

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz