Úvod » Fotbal » ostatní ligy

9. kolo - Geyzing v první ligové sezóně získal titul

publikováno 05.05.2014

V předposledním kole se utkali sousedé v tabulce, a tak šlo o hodně jak v boji o titul, tak o záchranu. Největší pozornost byla samozřejmě upřena do Geyzingu, kde domácí tým mohl po výhře nad Icemans slavit historický titul. V napínavém boji dokázali domácí ve strhujícím závěru vstřelit rozhodující gól a nečekaný zisk mistrovské trofeje byl na světě. Na opačném pólu tabulky bojovali Sherpové v Dikchu o udržení naděje a po gólové přestřelce nakonec podlehli a budou muset o setrvání v lize bojovat v baráži proti vítězi 2. ligy Lachenu. V boji o pohárové příčky se FC Gangtok rozešel s Himalayou smírně, blíž do Poháru FIFAC tak má Himalaya.

Geyzing Glaciers - Gangtok Icemans  3:2 (1:1)

Vyprodaný stadión Glaciers viděl výborný zápas se šťastným koncem pro domácí. Ti začali lépe a hned v úvodních minutách si vytvořili převahu. Icemans se museli obejít bez dvou vykartovaných reprezentačních obránců Nyingtama a Sumatry a zejména v první půli to bylo znát. Než si obranná řada sedla, dokázal využít jednoho nedorozumění v zadních řadách Rawindri, který vrátil špatný odkop Tsapkala za záda Lamachheho. Icemans se nemohli dostat do tempa a domácí středová řada dirigovaná Prakottrim ovládala dění na hřišti a vytvářela šance. Lamachhe ale několikrát spolehlivě zasáhl a držel naděje svého týmu. V závěru poločasu Icemans zlepšili pohyb a kombinaci a výsledkem bylo několik slibných možností na vyrovnání. Minutu před koncem si Tripuri odstrčil Rawindriho, domácí hráči přestali hrát v domnění, že rozhodčí zapíská faul, ale hra pokračovala a Tripuri střelou podél Devy vyrovnal. Následovala strkanice a spousta emocí a rozhodčí Chopyal měl plné ruce práce, aby hráče uklidnil, rozdal několik žlutých karet a ukončil poločas. Do druhé půle vstoupili mnohem aktivněji Icemans a po pěti minutách se opět prosadil Tripuri, když využil přesný centr Namgyala Sharmy. Domácí znervózněli a přiostřili hru, často až za hranici pravidel a atmosféra zhoustla. Zdálo se, že hosté mají hru pod kontrolou, ale po hodině hry nešťastně podklouzl Gyorko, kterého atakoval domácí Ringla a zčista jasna šli na Lamachheho dva domácí hráči. Ringla s přehledem přihrál nabíhajícímu Chhettrimu, který prázdnou branku trefil a vyrovnal. Laciný gól domácí povzbudil, probralo se i obecenstvo a boj vrcholil. Nejdříve však mohl Tripuri potřetí skórovat, ale tentokrát Deva skvěle zachránil. V závěru ale měli více sil domácí. Vytvořili si tlak a po sérii rohů se prosadil objev sezóny Prakottri a vystřelil svému mužstvu historický mistrovský titul.

Branky: 18. Rawindri 1:0, 44. Tripuri 1:1, 50. Tripuri (N. Sharma) 1:2, 65. Chhettri (Ringla) 2:2, 84. Prakottri (Ringdup) 3:2. Rozhodčí Chopyal /2/ - ŽK Chhetri, Prakottri, Ringdup, Rumbat, Deva - Lhotspa, Gyorko. 833 diváků.

Dikchu Athletics - Sherpa Club Gangtok  5:3 (3:2)

Šerpové v zápase o bytí začali dobře a po devíti minutách šli do vedení zásluhou střelce Phuncchoga. Jenže o dvě minuty později bylo vyrovnáno, kdy si nekoncentrovaná obrana nepohlídala Trankoreho, který snadno pronikl do vápna a z úhlu prostřelil Yatsa. Ten se po dvou zápasech vrátil do základní sestavy, ale nijak mužstvo nepodržel, jeho reprezentační forma je ta tam a zdá se, že na MS se nepodívá. Sherpové šli znovu do vedení ve 24. minutě, kdy si naopak domácí obrana vybrala slabší okénko a umožnila Mukeshimu celkem pohodlně hlavou skórovat. Ale opět po několika minutách bylo vyrovnáno, když z 25 metrů napřáhl Elden Shari a Yatso byl tentokrát bez šance. Obrat domácí dokonali o čtyři minuty později, když si po rohu naběhl na přizvednutý míč Pratnasharma a hlavou trefil horní růžek Yatsovy branky. Rušný fotbal s mnoha chybami na obou stranách pokračoval i po přestávce, velkou šanci na vyrovnání měl Kelekele, ale míč mu v poslední chvíli uskočil na terénní nerovnosti a vanuatský záložník ze dvou kroků přestřelil. S nástrahami křivého hřiště se lépe vypořádali domácí, kteří byli nebezpečnější a nakopávanými míči hrozili. Jenže udeřilo na druhé straně. Pravý obránce Bhangutta unikl přes celé hřiště, vyměnil si míč s Nangaparem a přesnou bombou pod břevno zaskočil Khumbu a vyrovnal.Jenže ani tentokrát se Sherpové dlouho neradovali, domácím stačily čtyři minuty a Prandholing nachytal nejistéha Yatsa střelou k bližší tyči. Definitivní tečku a pojistku k záchraně ligy přidal o chvíli později Shutra. Sherpa musí po úspěšných letech zkousnout nejhorší umístění a upřít síly na baráž, aby zachránila ligovou účast i v příštím roce.

Branky: 7. Phuncchog (S. Mandardanjan) 0:1, 9. Trankore 1:1, 24. Mukeshi (Nangapar) 1:2, 30. E. Shari 2:2, 34. Pratnasharma (J. Lhendup) 3:2, 76. Bhangutta (Nangapar) 3:3, 80. Prandholing (Norgay) 4:3, 83. Shutra (Pradhan) 5:3. Rozhodčí Daylong /1/ ŽK Wu Hnja Ja (DIK), 767 diváků.

FC Gangtok - Himalaya Gangtok  1:1 (1:0)

Domácí už i s Lompakem v sestavě bojovali o 3. místo, ale proti defenzivně zaměřenému soupeři to neměli snadné. Himalaya má nejlepší obranu, ale také dala zatím nejméně branek, takže utkání spíše připomínalo šachvou partii. Domácí sice měli mírnou převahu, ale ta končila u šestnáctky soupeře, který vycházel ze zajištěné obrany a spoléhal na rychlé protiútoky. Proro také trenér Pchhong nasadil do útoku vedle zkušeného Pottkana rychlého Ordupa a Taipchung, který už pět kol neskóroval, zůstal jen na lavičce. Moc zajímavých momentů diváci neviděli, teprve po půlhodině poprvé zahrozili domácí, ale Do Ho Wen z otočky trefil jen nohy bránícího Lameye. Přesto se skóre měnilo, když Lompakovu střelu tečoval Shresti a Bhattri na míč nedosáhl. Ve druhé půli se úroveň hry přece jen zlepšila, hráči Himalaye se zvedli a snažili se mnohem více útočit. Ale domácí obrana pracovala bezchybně, navíc do přece jen více otevřené obrany soupeře bylo snazší proniknout, a tak několikrát mohli domácí navýšit náskok. Velikou šanci T.R. Chepkoye dokázal reflexivně vyrazit Bhattri, který si rovněž poradil i s bombou Balsira. V závěru ještě zahrozil střídající Gyampo, ale neproměnil, naopak na druhé straně prokázal zkušenosti a čich na góly Pottkan, když využil zmatku v domácí obraně po rohovém kopu a zblízka doklepl míč za záda Mukerdjeeho. FC Gangtok tak bude muset bojovat o pohárovou účast v posledním kole na hřišti Icemans, ovšem Himalaye stačí na 3. místo remíza na domácím hřišti s Dikchu.

Branky: 35. Lompak 1:0, 81. Pottkan 1:1. Rozhodčí Rasang /1/, 1369 diváků.

1. Geyzing Glaciers 9 6 2 1 30:14 20
2. Gangtok Icemans 9 4 2 3 25:17 14
3. Himalaya Gangtok 9 3 4 2 14:12 13
4. FC Gangtok 9 2 4 3 18:20 10
5. Dikchu Athletics 9 2 4 3 17:27 10
6. Sherpa Club Gangtok 9 1 2 6 15:29 5

Střelci:

6 Šára (ICE)

5 Prakottri (GEY)

4 Chhettri, Ringla, Rumbat (GEY),Ruptsang, Tripuri (ICE), Pottkan (HIM), Lompak (FCG), Phuncchog (SHE)

Poslední kolo:

Icemans - FC Gangtok

Himalaya - Dikchu

Sherpa - Geyzing /-1/

 

2. liga

V 9. kole se utkaly někdejší úspěšné prvoligové týmy a Lachen si připsal osmé vítězství v 2. lize. Mangan podruhé za sebou prohrál a zůstane v druhé polovině tabulky. Úspěšný byl také 2. tým tabulky Singtam, který sice porazil poslední Pemayangtse, ale dost se natrápil. V posledním utkání na domácí půdě v Rumteku se domácí Black Hats rozloučili s hrstkou fanoušků remízou s Namchi, kterému se zdaleka nepodařil útok na návrat zpět do nejvyšší soutěže, mužstvo naopak bojuje na dně tabulky a to je nečekané zklamání.

Lachen - Mangan  3:1 (1:0) /+1/

20. Bayangar 1:0, 46. Drukpal 1:1, 68. Tsamplat 2:1, 75. Chuchwandrndra 3:1

Singtam - Pemayangtse  3:2 (2:2) /+1/

11. Sikhtar 1:0, 27. Chopkyutta 2:0, 34. Pitel 2:1, 40. Palden 2:2, 58. Sikhtar 3:2

Black Hats - Namchi  2:2 (1:1)

13. Subba 0:1, 16. Rajwani 1:1, 61. Gangal 2:1, 79. Subba 2:2

1. FC Lachen 9 8 0 1 21:11 24
2. Singtam Wilds 9 5 2 2 17:13 17
3. Black Hats 9 4 2 3 16:11 14
4. Real Mangan 9 3 0 6 17:20 9
5. Namchi Storm 9 2 2 5 13:19 8
6. Pemayangtse Red Monks 9 1 2 6 10:20 5

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery